Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О радио други у бици европских радио станица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2015.

Извор: РТВ

О радио други у бици европских радио станица

Интернет омладински О радио из Новог Сада освојио је синоћ друго место у европској бици радио станица (Radio Battle), коју је покренуо италијански јавни сервис RAI Radio 2 из Милана.

Омладински радио је учествовао у финалној борби радио станица у Милану, која је одржана у склопу европске конференције посвећене радијској индустрији "Рејдио дејс јуроп" (Radio Days Europe), где је представљао Србију у такмичењу са још две земље, Летонијом и Естонијом.

Тим О радија  представљали су водитељски пар Александар Младеновић и Софија Балаћ, који су учествовали у заједничком програму уживо, а жири је оцењивао музику коју радио станице пуштају, џинглове којима се представљају публици, као и број гласова на друштвеној мрежи Твитер (Twitter).

Према незваничним подацима са Твитера, за Србију и О радио гласало је више од 12.000 људи, а написано је близу 16.000 твитова.

Уредник О радија Предраг Новковић рекао је за агенцију Бета да је учешће у овом такмичењу веома важно за ову младу редакцију, јер је емитовање званично почела пре свега четири месеца, односно 29. новембра 2014. године.

"Сам улазак у финале веома је био важан за нас, јер се на овај начин чуло за О радио у целој Србији путем друштвених мрежа, али и изван граница наше земље, у региону и целој Европи. Ми смо интернет радио и нама је сваки слушалац важан у ком год делу света да се налази", казао је Новковић.

Била је ово прва "радио битка" у Европи, а ради се о удруженом програму европских јавних медијских сервиса. Заједнички програм трајао је сат времена, а публика је могла да гласа за своје фаворите искључиво путем друштвене мреже Твитер.

Идеју о заједничком радијском програму европских радио станица је покренуо је Филипо Солибело са RAI radio 2, а ово је прво такмичење ове врсте, које је трајало четири седмице.

О радио је омладинска редакција покренута у оквиру јавног сервиса Радио - телевизије Војводине (РТВ) и бави се темама које су везане за младе, њихова интересовања, забаву, образовање и проблем са којима се суочавају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси