Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство: Само „Политика” и „Дневник” професионално на Дан жалости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2015.

Извор: www.politika.rs

Министарство: Само „Политика” и „Дневник” професионално на Дан жалости

Министарство културе и информисања саопштило је данас да су само дневне новине Политика и Дневник у издањима за 15. март штампале своју насловну страну у складу са законским одредбама о обележавању Дана жалости.

 

Министарство је у саопштењу навело да већина дневних новина у издањима за 15. март није у потпуности поштовала Закон о обележавању Дана жалости, а да су једино Политика и Дневник, стриктно гледано, своју насловну страну штампали у складу са законским одредбама.

„Непоштовање Закона о обележавању Дана жалости постаје већ симптоматична појава када је реч о штампаним медијима. Још већу забринутост изазива изразито непоштовање професионалних и етичких кодекса у текстовима и чланцима објављеним на Дан жалости, о чему би и Савет за штампу морао да води рачуна”, наводи се у саопштењу.

Министарство је, како се додаје, уверено и да ће РЕМ, као надлежно тело, са своје стране обавити исцрпну анализу поштовања Закона о обележавању Дана жалости у јучерашњим програмима електронских медија и предузети одговарајуће мере, уколико је било неправилности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси