Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кад Тасовац заводи ред
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2015.

Аутор: Иван Јовановић Извор: Блиц

Кад Тасовац заводи ред

То што Иван Тасовац, министар културе и информисања, често прећути ствари који се тичу стања у његовом ресору није највећи проблем у раду човека који је од Београдске филхармоније направио институцију за понос.

Нажалост, много већи је проблем то што често када се смилује да реагује на нешто, то буде контрапродуктивно и скроз погрешно.

У последњем саопштењу свог министарства под називом “Непрофесионализам дневних новина” деловање Ивана Тасовца поприма карактеристику опасног и злонамерног.

У данима жалости министар покушава на перфидан начин да цензурише медије.

У неперсонализованом саопштењу Министарство културе и информисања оптужује да “готово све дневне новине у издањима за 15. март нису у потпуности поштовале Закон о обележавању Дана жалости на територији Србије”.

Даље у саопштењу пише да је “апсолутно непримерено уколико се у данима жалости медији претварају у арену за политичке борбе, сензационалистичко надметање или покушавају да извуку тренутну корист подизања тиража или гледаности, уместо да се воде принципима професионализма...”.

Шта је урадио Иван Тасовац овим саопштењем. Неименујући ниједан медиј, Иван Тасовац покушава да изједначи неизједначиво. У исти кош ставља медије чије је власништво транспарентно и оне у којима ни новинари тих кућа не знају од кога примају плату.

У исти кош ставља медије који критички промишљају и постављају незгодна питања у незгодно време и оне медије чија је свака вест одраз интереса неког центра моћи, а не објективног извештавања грађана.

“Блиц” нећете поколебати, министре. Уз дужни пијетет према жртвама и њиховим породицама, наши новинари ће постављати питања увек и на сваком месту. И то не да би се неком додворили или продали примерак више, већ само да би поштовали начела професионалности која ви у вашим саопштењима изврћете руглу.

Пригодно новинарство у “Блицу” не постоји ни у временима највећих славља ни у времену боли и жалости. Не покушавајте да тупите оштрицу бритког новинарства скривајући се под плаштом Дана жалости.

П.С. Лепо је било када сте репере доводили у Филхармонију и доказивали да култура и класична музика нису једносмерни. Хвала вам што певачицестарлете нисте доводили у Филхармонију и тако културу изједначавали са простаклуком. Немојте то да радите у медијима. Нисмо сви исти. И нећемо бити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси