Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пропао конкурс за РТС, Мирков остаје директор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2015.

Аутор: Марија Косановић Извор: Блиц

Пропао конкурс за РТС, Мирков остаје директор

Рок за конкурисање за место директора Радио телевизије Србије истекао је јуче.

 

Како “Блиц” незванично сазнаје, до данас је пристигло преко десет пријава. Иако сви пријављени кандидати испуњавају услове, Управни одбор РТС-а готово извесно неће изгласати никога од њих. Тако ће Мирков остати први човек јавног сервиса до маја следеће године, до само неколико дана пред истек мандата тог управног одбора.

Никола Мирков није хтео да коментарише могућност да остане још годину дана на челу јавног сервиса и упутио нас је на ПР службу РТС, која нам није доставила одговор.

Иако се дуго спекулисало да ће место директора РТС највероватније припасти Горану Караџићу, председнику Савета РТЕМ (бивше РРА), он се на конкурс није ни пријавио јер је сазнао да неће добити подршку УО.

На питање да ли је то тачно, Караџић је кратко рекао да је то његова лична ствар. Јавност нема права да се меша у ту одлуку која је врло комплексна, рекао је он.

Управни одбор РТС састаће се 23. марта да званично прегледа пријаве свих кандидата. Засад је од десетак кандидата познато име само новинара Филипа Младеновића.

Следећег понедељка ћемо имати састанак управног одбора на ком ћемо отворити све пријаве, јер дајемо времена да стигну и коверте оних који су их послали поштом каже Жарко Требјешанин, члан Управног одбора РТС.

Он је додао да нема сазнања да ће позиција првог човека Јавног сервиса остати у рукама Николе Миркова.

Ако није конкурисао, једини начин да он остане на тој позицији јесте да нико други не буде изабран рекао је Требјешанин.

Као кандидати за директора РТС у јавности су протеклих месеци спомињани и Веран Матић, главни уредник Информативног програма Б92, Милорад Вучелић, који је почетком деведесетих већ био генерални директор РТС и Дејан Јоцић, директор ТВ Нове. Међутим, нико од њих није конкурисао за место директора.

Разговори с кандидатима

УО од следеће недеље почеће да чита предлоге за петогодишњи план рада РТСа које су направили кандидати. Након тога биће заказани разговори са кандидатима, на којима ће сваки од њих имати 10 минута да образложи свој план. Да би кандидат био изабран морао би да има двотрећинску већину, што значи да мора да има осам гласова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси