Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додик напао новинарку, бурне реакције удружења и странака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Додик напао новинарку, бурне реакције удружења и странака

Након што је председник Републике Српске РС Милорад Додик на конференцији за новинаре 14. марта у Бањалуци напао и извређао новинарку Ослобођења Гордану Катану, реакције су бројне.

 

Највише реакција стиже из новинарских кругова. Реакција је стигла из Удружења БХ новинари, који су рекли да је напад пример ширења шовинизма и национализма, да томе мора да се стане на пут и да се више овакви случајеви не смеју понављати.

Реаговале су и неке политичке странке, које тврде да је новинарка Ослобођења Гордана Катана, још једна у низу Додикових жртава.

Такође, позвани су надлежни из Гендер центра да осуде рекацију Милорада Додика. Неке колеге Гордане Катане су се сликали са примерком Ослобођењем испред Владе Републике Српске, осуђујући тако напад на новинарку.

Новинарске солидарности има, на појединачним примерима, али ипак, највише на папиру. Иако се позвало на бојкот рада Милорада Додика до тога није дошло, с обзиром да се појавило десетак новинара који прате његов рад.

Додику се нису свидела питања о унутарстраначким проблемима и повезаности са тајкуном Милетом Радишићем. Уместо одговора на легитимно питање, саопшавају из Удружења, демонстрирао је мржњу и патолошки бес према Катани.

Говорећи мушки вулгарно и расистички о новинаркином изгеду, националној припадности и медију за који ради, председник РС и СНСД-а је увреде изрекао пред десетак новинара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси