Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гужва за фотељу у Таковској 10
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2015.

Аутор: И. Мићевић Извор: Вечерње новости

Гужва за фотељу у Таковској 10

У трку за директора Радио-телевизије Србије за сада је ушло 19 такмаца, потврдио је "Новостима" проф. др Зоран Поповић, председник Управног одбора РТС. Толико коверти стигло је на писарницу Таковске 10, до понедељка у 16 часова.

- Не знамо ко се пријавио. Нико од потенцијалних учесника није се јавно интересовао код Управног одбора о појединостима конкурса. То ћемо открити на седници УО коју сам заказао за понедељак 23. март - каже проф. Поповић.

- Очекујем да до тада стигне још пријава. Укупно ће их, према слободној процени, вероватно бити око 25.

О именима се и даље у медијским круговима само спекулише. Наводно, међу 12 оних који су се засигурно пријавили два најпознатија имена су Александар Црквењаков и Срђан Шапер. Први је био на челу РТС од 2001. до 2004. године, када је смењен, а на његово место постављен покојни Александар Тијанић. Срђан Шапер власник је маркетиншке агенције и незванични саветник бившег председника Републике Србије Бориса Тадића. Али и те информације су на нивоу спекулација. Према сазнањима "Новости", људи који су помињани претходних месеци као озбиљни кандидати, попут Верана Матића, Горана Караџића и садашњег в. д. директора РТС Николе Миркова, нису послали пријаве.

За управљање јавним сервисом наводно су, између осталих, заитересовани и Бојана Лекић, бивша главна уредница, као и Драган Бујошевић, вишегодишњи главни уредник "Политике". На "чаршијској" листи кандидата нашли су се и - Дејан Јоцић, оснивач Прве телевизије, директор РТВ Војводине Срђан Михајловић, некадашњи главни уредник Трећег канала Драган Караџић и актуелни председник Програмског одбора РТС Драгољуб Којчић.

Рок 6. мај

После отварања пријава, на седници у понедељак, чланови УО имаће рок да размотре програме које су понудили сви кандидати. Одмах ће бити елиминисани они који немају завршен факултет, довољно радног искуства предвиђеног конкурсом или не говоре ниједан страни језик. Потом ће позивати кандидате, а сваки ће имати по десет минута да представи своје планове. Новог директора РТС Управни одбор изабраће шестог маја.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси