Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од гостовања Оље Бећковић власт ме бојкотовала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2015.

Аутор: А. Рокнић Извор: Данас

Даница Вученић, новинарка, о разлозима одласка са РТВ Војводине

Од гостовања Оље Бећковић власт ме бојкотовала

- Од тренутка када сам у својој емисији угостила Ољу Бећковић представници власти нису хтели да ми долазе у госте. Разумела сам то као бојкот, каже за Данас новинарка Даница Вученић о разлозима одласка са РТВ Војводине.

 

Она додаје да је тако била онемогућена да у име публике, на јавном сервису, постави питања од значаја за јавност. Вученићева наглашава да је након тога постала свесна да неће моћи да угости никога из владајуће Српске напредне странке и да је на тај начин "утерана у једностраност".

- Сматрам да на тај начин не могу професионално да обављам свој посао као интервјуер јавног сервиса, јер је мој посао да поставим питања и тражим одговоре од свих учесника јавног и политичког живота. Моја идеја професионалног новинарства је у колизији са стањем у коме се налазим са својом емисијом, наводи Вучинићева за Данас и истиче да је увек желела да ради професионално.

- Увек сам имала исти однос према свим гостима. Сада сам утерана у једностраност и нећу у томе да учествујем. Зато одлазим - закључује Вучинићева.

Колегијум Радио-телевизије Војводине саопштио је јуче да је ауторка серијала "Један на један" одлучила да преузме нови посао ван новинарства и да после 19. марта, неће радити ту емисију.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси