Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саша Мирковић: Држава није крива за лоше стање у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Саша Мирковић: Држава није крива за лоше стање у медијима

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић сматра да за лоше стање у медијима није крива држава и поручује да свако прво треба да се погледа у огледало.

 

Гостујући у јутарњем програму Н1, Мирковић је казао да је некоректно да се, за лоше стање у медијима, преноси одговорност на власт.

„Држава је доношењем сета медијских закона за које се борила новинрска струка дала оквир али треба да се види одговорност новинара и уредника, да се сви "погледају у огледалу“.

Он каже да постоје фрустрације код новинара – незадовољство платом, положајем, да је мањи маневарски простор да задовоље своја очекивања. "Тешка атмосфера је унутар медијског сектора. Сви чекају да се деси чудо и чекају да власт нешто уради“, каже Мирковић.

Говорећи о цензури он каже да је став Министарства културе познат али истиче да се цензура не помиње у извештајима независних институција – Савета за борбу против корупције и омбудсмана Саше Јанковића. Више се, како додаје помиње аутоцензура али он очекује да ће и она нестати.

„Када разговарам са Дуњом Мијатовић видим промену у њеном ставу у односу на прошлу годину“, истиче Саша Мирковић.

Коментаришући извештај Савета за борбу против корупције он је навео да су спремни да одговарају на сваку примедбу из извештаја али напомиње да је после 11 година у Србији донет нови медијски оквир и да Министарство спроводи оно за шта се залаже Медијска коалиција.

Не знам о каквом бојкоту прича Даница Вученић

Коментаришући одлазак Данице Вученић са РТ Војводине и из новинарства уопште јер су, како је истакла, представници власти бојкотовали њену емисију након што је у госте позвала Ољу Бећковић Мирковић је рекао да не зна о каквом бојкоту је реч јер су представници и власти и чланови СНС гостовали у њеној емисији.

„Погледао сам колико је гостију из СНС је гостовало у њеној емисији након Оље Бећковић. Били су министар Златибор Лончар, Жељко Сертић. Потпредседница Владе Зорана Михајловић била је два пута. Од осталих чланова Владе који нису из СНС-а били су Ивица Дачић, Марко Благојевић, Тања Мишчевић, и министарка Босављевић. Није ми јасно о каквој врсти бојкота се ради“, истакао је он и додао да Даницу Вученић зна 15 година и да она одлази у свет ПР-а.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

21.03.

2015.

fotoreporter [нерегистровани] у 13:56

Kriv je!

Da, Saša Mirković kao državni činovnik zadužen za medije je kriv. Da, direktno je odgovoran. Biće odgovoran i kada se budu pogasili preostali regionalni mediji. Da sam na njegovom mestu svakako se ne bi hvalio "okvirima" koje su on i družina mu na silu uspostavili.
Ma, čovek je radio u elektronskim medijima i po inerciji razmišlja da se posle nekog vremena niko neće sećati brljotina. E, zbog toga, između ostalog, postoje novine. Ova osoba je delovanjem iza sebe svakako ostavila "neizbrisiv trag" .

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси