Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС и ДС о томе ко је диктатор, ко не трпи критику...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 03. 2015.

Извор: Танјуг; Фото: Танјуг

СНС и ДС о томе ко је диктатор, ко не трпи критику...

Српска напредна странка тврди да лидер ДС и председник војвођанске владе Бојан Пајтић не дозвољава грађанима Војводине ни да му поставе обично питање и истовремено пита када ће ДС да врати народне паре.

Градски одбор СНС у Новом Саду у саопштењу наводи да је "Бојан Пајтић, шеф војвођанског режима, и данас јасно показао да је дикататор, да не трпи никакву критику, и да не дозвољава грађанима Војводине чак ни да му поставе обично питање".

На кључно питање - када ће Демократска странка да врати народне паре, три милиона евра које је Бојан Пајтић отео из Развојне банке Војводине - грађани Војводине ни данас нису добили одговор, наведено је у саопштењу Градског одбора СНС.

Раније данас ДС је саопштила да је организована група активиста Српске напредне странке, која је иначе јуче растурила скуп Саше Радуловића у Новом Саду, дошла на разговор са грађанима који је организовала ДС и на врло агресиван начин вређала учеснике скупа и председника странке Бојана Пајтића.

Претварајући се да поставља унапред припремљена питања на која, заправо, нису ни хтели да чују одговор, та група, у којој су били новозапослени у новосадским јавним предузећима и активисти СНС, показала је још једном да Вучићев режим не трпи никакву критику, опозицију ни различито мишљење и да је спреман да брани власт агресивним, насилним и репресивним методама и физичким насиљем карактеристичним за ауторитарне режиме, навела је ДС у саопштењу информативне службе.

Српска напредна странка осудила је данас "срамни и брутални" напад активиста Демократске странке на фоторепортере агенција Тањуг и Бета у Новом Саду и поручила да је то "слика и прилика председника те странке Бојана Пајтића који не трпи критику".

"Такво понашајне је слика и прилика Бојана Пајтића, шефа војвођанског режима, који не прихвата никакву врсту критике и који није способан да пристојним речником износи своје политичке ставове, него шири мржњу где год да се нађе", стоји у саопштењу СНС.

Како наводе, "отуда не чуди срамни атак" његових активиста на фоторепортере Драгана Гојића и Јарослава Папа.

Напређнаци сматрају да је то напад на слободу медија и позивају надлежне државне органе да реагују.

Фоторепортери Танјуга Пап и Бете Гојић били су раније данас изложени увредама током скупа који је организовала ДС у центру Новог Сада. Док су фотографисали челнике ДС и поједине грађане који су се с њима вербално сукобили, фоторепортерима се обратила једна чланица ДС.

"Марш одавде, шта ово сликате, тужићу вас", рекла је жена која је у том тренутку делила страначки промотивни материјал окупљеним грађанима, а све то "зачинила" и псовком.

Након инцидента поједини чланови ДС су се у директном разговору у своје име и у име странке извинили фоторепоретима Танјуга и Бете.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси