Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скуп о извештавању на језицима мањина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Скуп о извештавању на језицима мањина

У Новом Саду данас почиње дводневна конференција "Језици дигиталне будућности", посвећена перспективи извештавања на мањинским језицима у Србији, најавили су данас организатори.

На конференцији, коју заједнички организују Радио Телевизија Војводине и Мисија ОЕБС у Србији, очекује се учешће више од стотину новинара, медијских стручњака и чланова Савета националних мањина, као и представника релевантних републичких и покрајинских власти.

Циљ конференције је да истражи на који начин ће процеси у оквиру медијске реформе - примена нових медијских закона и дигитализација - утицати на медије на језицима националних мањина у Србији.

Очекује се да ће на конференцији бити представљени модели и формати мањинских медија који су већ успешно примењени.

Говорници и учесници на конференцији, између осталих и академици, политичари, медијски менаџери и уредници, покушаће да дефинишу будуће кораке, како би се у том процесу задржали инструменти за очување медијског плурализма, као и које су даље могућности развоја мањинских медија.

На затварању конференције у петак, 17. априла говориће заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Мајкл Ујехара, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси