Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција негира притиске на новинара Владимира Јешића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2015.

Извор: Бета

Полиција негира притиске на новинара Владимира Јешића

Министарство унутрашњих послова одбацило је наводе новинара Владимира Јешића да га је полиција терала да промени исказ о нападу у Инђији.

"МУП одбацује све тврдње Владимира Јешића да је полиција на било који начин вршила притисак на њега и оцењује као потпуно лажне наводе да га је било ко присиљавао да мења свој исказ", наведено је у саопштењу МУП-а.

У саопштењу МУП-а наведено је да је Јешић позван да да исказ на основу захтева Вишег тужилаштва и да му је понуђено да оде на полиграф, што је "он у први мах одбио", након чега је захтевао консултацију са адвокатом и напустио полицијску станицу у Инђији. 

"МУП ће истражити све детаље у вези са претходним догађајем у Инђији, као и напад на заменика председника општине Беочин Милана Чачића, коме су, у ноћи између 14. и 15. априла, нанете телесне повреде у пределу главе", наведено је у саопштењу. 

Раније данас Владимир Јешић, који је и брат бившег председника општине Инђија и потпредседника Демократске странке Горана Јешића, оптужио је полицајце да су га приморали да промени исказ о физичком нападу који је доживео у Инђији. 

Он је навео да је прихватио полиграфско тестирање, али да је тражио присуство свог адвоката и додао да су притисак вршили полицајци који су дошли из Београда, као и да полицајци из Београда не желе да му дају записник са саслушања. 

Јешић је навео и да иза свега стоји председник Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Инђији Владимир Гак, за кога је инђијска полиција утврдила да је од рентакар агенције изнајмио ауто којим је нападач на Јешића побегао. 

Јешић је рекао да је напад на њега део "кампање страха" коју је организовао СНС, како би "по сваку цену" преузео власт од Демократске странке у Инђији. 

Предлози за смену општинског руководства у Инђији повучени су с дневног реда данашње ванредне седнице Скупштине општине на иницијативу СНС, странке која је претходно поднела ту иницијативу. 

С друге стране, СНС оптужиује демократе да су отели одборнике из Инђије и да их држе у хотелу на Фрушкој гори, као и за пребијање функционера напредњака из Беочина Милана Чачића, који је желео да вечера у том хотелу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси