Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Верану Матићу прете смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2015.

Аутор: В. Цвијић Извор: Блиц

Верану Матићу прете смрћу

Верану Матићу запрећено је смрћу због извештавања Б92 о доласку Благодатног огња из Јерусалима у Београд.

 

Председнику Комисије за истраживање убистава новинара и уреднику информативног програма Радиотелевизије Б92 на електронску адресу претња је упућена 14. априла у 11 часова и 38 минута са електронског поштанског налога nemanjaristic88881@gmail.com.

Претеће писмо је и потписано са Немања Ристић.

„Поштовани, ви као неверник и сарадник ЦИА... дајете себи право да пишете негативно о доласку Благодатног огња. Чим се прогласи ратно стање, а то ће ускоро, бићете ухапшени и осуђени на најтежу казну предвиђену законом, што значи да ћете бити стрељани од стране Војске Србије по наредби државног врха“.

Немања Ристић потврдио је за „Блиц“ да је послао спорну електронску поруку Матићу.

"То није претња, већ информација. Биће наређено његово стрељање, јер ће бити уведено ванредно стање због сукоба са САД, Британијом, Немачком... Слао сам поруке и звао телефоном и друге, знате, све те издајнике, Бориса Тадића, Чедомира Јовановића... Био сам због тога у полицији на разговору", рекао је Ристић за „Блиц“.

Успели смо да га пронађемо преко огласа за продају мачака, јер са супругом држи узгајивачницу мачака.

Правни тим Б92 истог дана када је Ристић упутио поруку поднео је кривичну пријаву Вишем тужилаштву у Београду. Као доказ достављена је спорна порука и затражено је да се покрене истрага. Матићу је после извршене безбедносне процене почетком 2011. додељено 24часовно обезбеђење, што се до данас није променило.

 „Наши“ на суду

Уреднику Б92 Верану Матићу више пута је до сада прећено, а то се појачало од када је на челу Комисије за истраживање убистава новинара. Екстремна организација „СНП Наши“ упутила му је више претњи.

Лидеру овог екстремног покрета Ивану Ивановићу судио се у Вишем суду у Београду због изазивања мржње састављањем спискова „неподобних“, на коме је и Веран Матић. Иначе, Матић је један од покретача кампање против претњи новинарима која је спроведена заједно са ОЕБСом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси