Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промоција књиге "Трајно прошло време" у Панчеву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2015.

Извор: РТВ

Промоција књиге "Трајно прошло време" у Панчеву

У Галерији савремене уметности у Панчеву представљена је књига карикатура Предрага Кораксића Coraxa "Трајно прошло време: хронологија/1990 - 2001".

Књигу је приредила историчарка др Бранка Прпа, а уводне текстове су написали Душан Макавејев, Бора Ћосић и Владимир Пиштало.

Легендарни карикатуриста својим духовитим и сатиричним цтежима, боље од сваког коментара и анализе, описао је збивања у Србији и на простору бивше Југославије у годинама које је тешко заборавити. Једноставно речено, Corax-ова дневна хроника најгорих година нашег живота има драгоцен историографски значај, али и ефекат отрежњења и могуће терапије, каже се у најави.

Corax-овој књизи "Трајно прошло време: хронологија/1990 – 2001" припала је награда Службеног гласника за најбољу књигу из области публицистике за 2014. годину.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси