Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови програм помоћи медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2015.

Извор: Фонет

Нови програм помоћи медијима

Делегација Европске уније у Србији представила је данас нови програм помоћи медијима у Србији, пре свега из области истраживачког новинарства, а укупан буџет износи милион и 800.000 евра. Менаџерка програма Светлана Ђукић је истакла да је ЕУ од 2000. године медијима у Србији помогла са укупно 33 милиона евра.

Помоћ се генерално фокусирала на директну подршку медијима за спровођење квалитетног истраживачког новинарства, рекла је она и навела да је ЕУ доста радила и на обуци новинара и да је помогла промену законодавног оквира у коме медији раде. Она је навела да се најновији програм подршке односи на сектор владавине права, а теме су независност, транспарентност и ефикасност рада правосуђа.

Овај програм је двогодишњи и реч је о потпуно бесповратним средствима која се наменски дају за подршку разним медијским пројектима у Србији, навела је Ђукић. Међу темама у оквиру програма ЕУ су и спровођење закона, као и борба против свих видова криминала и заштита људских и основних права. Ђукић је навела да право учешћа на конкурсу имају правна лица, штампани, електронски, онлајн медији, као и новинске агенције, продукцијске медијске куће и медијска удружења. Минимални износ грантова износи 50.000 евра, а максимални 150.000 евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси