Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење Асоцијације медија поводом напада на компанију Рингиер Аxел Спрингер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2015.

Саопштење Асоцијације медија поводом напада на компанију Рингиер Аxел Спрингер

Управни одбор Асоцијације медија, пословног удружења издавача, новинских агенција и информативних портала, позива професионална удружења новинара да, у складу с добром новинарском праксом, пре објављивања саопштења о пословању појединих медијских кућа, разговарају са њиховим уредницима и менаџментом.

Управни одбор истиче да ће им врата свих чланица Асоцијације медија увек бити отворена и констатује да је Независно удружење новинара Србије, мимо правила новинарске професије и Кодекса новинара, објавило протестно саопштење о отпуштањима у компанији Рингиер Аxел Спрингер. 

На основу оцене чланице Асоцијације медија, компаније Рингиер Аxел Спрингер, да је НУНС, уздајући се у "потпуно нетачне  анонимне изјаве, тендециозно и злонамерно коментарисао и оцењивао пословне одлуке једне приватне издавачке куће", Управни одбор се придружује и приговору што председник удружења није о тој терми хтео чак ни да разговара са генералном директорком ове новинске куће.

Асоцијација медија, као пословно удружење издавача, упозорава да непримерени напади на њене чланице могу изазвати и пословне штете и осуђује клеветање једног издавача, на основу анонимних изјава и без икакве провере.

Управни одбор поштује борбу новинарских удружења за радни и професионални статус сваког њиховог члана, али их позива да поштују и медијске компаније с транспарентним власништвом, које послују по закону, исплаћују редовно пуне плате и доприносе запосленима и признају одлуке Савета за штампу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси