Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Међународно признање за Валентина Мика и Мирче Марана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2015.

Извор: pancevo.mojkraj.rs

Међународно признање за Валентина Мика и Мирче Марана

На Међународном сајму књига “Трансилванија” у румунском граду Клуж међу добитницима важних признања “Култура без граница” је и панчевачки новинар и писац Валентин Мик.

 

Ово међународно признање је веома важно и значајно, посебно јер га је Панчевац Валентин Мик добио као страни писац, неко ко је држављанин друге државе.

Валентин Мик је на постдипломским, мастер студијима на факултету политичких, административних и комуникационих наука Универзитета Babes-Boluai у Клужу и кандидат за ово престижно признање је постао на предлог свог Универзитета.

Наш суграђанин ускоро ће уписати и докторске студије на овом престижном Универзитету у Румунији.

У родном Панчеву Валентин Мик ради као новинар, али и пише књиге. И то веома добре, чим је и овако значајан Сајам књига то наградио.

"Ова награда ми пуно значи, јер је међународна и највећа и најзначајнија од оних које сам до сада добио. Она је за мене мост између две културе у којима живим, веза између Румуније у којој се школујем на постдипломским студијима и Србије у којој живим и радим", рекао је за pancevo.mojkraj.rs Валентин Мик.

На Универзитету Babes-Bolua у Клужу има пуно странаца, а настава се изводи на румунском, мађарском, немачком и енглеском језику.

Осим нашег суграђанина, ову вредну награду „Култура без граница“ добио је и др Мирча Маран, историчар и писац из Владимировца, иначе професор на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Вршцу.

Овај Сајам књига одржан је од 6. до 11. октобра, а награда им је уручена 13. октобра на свечаности у Клужу у Румунији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси