Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарство у статусу расељеног лица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2015.

Аутор: М. Мисита, Љ. Симовић Извор: sumadijapress.co.rs

Новинарство у статусу расељеног лица

“Поражавајућа је чињеница да као новинар не можете да напишете оно што заправо јесте. Ви напишете оно што јесте, али вам уредник преправи текст.”

 

Овако новинарка Бојана Крстић описује локално новинарство у најновијој, 10. епизоди серијала “Добар дан, како сте?”

Након 13 година рада у различитим, махом приватним редакцијама, Бојана о бављењу новинарским позивом истовремено има да каже и све најбоље и све најгоре.

– Када једном уђете у овај посао, тешко можете да изађете из њега, јер је један од најлепших позива, али је уплив политике у рад локалних медија превелики. Ради се врло пажљиво, у смислу да се обрађују све теме, али се права истина некако увија и не излази на видело – отворено говори Бојана.

За своје прво ангажовање у медијима она каже да је дошло сасвим случајно, али откуд Бојана уопште у Крагујевцу, с обзиром на то да је живот и будућност планирала у родном Косову Пољу?

– Јуна 1999. године родитељи су ми саопштили да треба да спакујем своје ствари како бих распуст провела код рођака у Новом Саду, а потом и у Крагујевцу. Ја сам се спаковала и кренула на тај пут, не знајући да тада заправо одлазим заувек – присећа се она.
Тај распуст Бојани и њеној млађој сестри, за разлику од многих њихових вршњака, није донео безбрижност у кругу породице, већ статус расељених лица који их прати и 16 година касније.

Шта у свакодневном животу значи носити статус привремено расељеног лица, колико је Крагујевац отворен за прихватање нових људи, где је у свему томе држава, како је и зашто после 13 година остала без посла, као и о многим другим, личнијим стварима, сазнајте шта Бојана има да каже у јубиларној, 10. епизоди.



Пројекат “Добар дан, како сте?” реализује се у продукцији Новинске агенције Ракурс, у сарадњи са Радио-телевизијом Крагујевац и порталом Шумадијапрес, уз подршку Министарства културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси