Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бижутерија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2015.

Аутор: Милан Лађевић Извор: Курир

Бижутерија

Уместо да да одговоре на питања о астрономским примањима руководства, губицима, дуговима, „драгуљ српског новинарства“ Политика напала је дневни лист Курир и његове осниваче и власнике, породицу Родић.

 

Чак четири стране им је требало да уз увреде пренесу историјат и статистичке податке из АПР о оснивању и гашењу Родићевих фирми.

Бесмислени текстови само су показали шта је данас Политика. Прво, себе су самопрогласили таблоидом, наводећи да је ово таблоидни рат између Курира и Политике?! Друго, показали су какав су драгуљ. Наиме, нису поштовали ни основно правило професије да позову другу страну, за разлику од нашег листа који данима тражи одговоре од руководства Политике да изнесе податке на основу чега добијају плате 1,4 милиона динара, коме и колико дугују и за кога раде.

Ту је тајац, али зато кроз синдикални додатак на четири стране покушавају да застраше све како би им остало самоуправљање, док држави испостављају рачун за милионске губитке.

Више би им се исплатило да су те стране, рецимо, продали неком оглашивачу, а не да чекају и радују се кад неко умре, јер да није читуља, одавно би могли да ставе катанац на браву.

А о лицемерју не треба ни трошити речи. Можда, ипак, само мало.

Вређају саговорнике Курира тако што их називају наводним стручњацима, а заборављају да ти исти људи, попут Томе Филе, често дају изјаве Политици. Толико о драгуљима српског новинарства којима више приличи да се назову бижутеријом.

Коментари (3)

Остави коментар
уто

20.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:53

Ovo nije demokratija, ovo je svinjac

Nema potrebe za komentar

Одговори
пон

19.10.

2015.

Bane Kragujevac [нерегистровани] у 22:39

sumrak medija i UNS-a

Recept koji se primenjivao kod unistavanja lokalnih i regionalnih medija sada se koristi i kod preostalih medija. Da se Ljiljana Smajlovic kao lider UNS-a suprotstavila prodaji Radojici Milosavljaviću Radio televizije Kragujevac, RTV Pancevo, RT Krusevac, TV Pirot ... mozda bi imala neki kredibilitet sada, da brani Politiku i svoju astronomsku platu. Ovako, nema ni kredibilitet ni moralni autoritet koji je prodala Medijskoj koaliciji.

Одговори
пон

19.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:31

tako je

ovo je demokratija, bravo za Kurir.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси