Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ПГ: Полицајац теже повређен, каменована ТВ Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2015.

Извор: Б92, Бета

ПГ: Полицајац теже повређен, каменована ТВ Пинк

МУП Црне Горе саопштио је да је током протеста Демократског фронта, један полицајац тешко повређен, а још пет полицијаца је лакше повређено.

 

МУП наводи и да полиција није употребљавала средства принуде.

Поред тога, службеници Центра безбедности Подгорица су брзом акцијом идентификовали и привели М.Ј. (36) из Подгорице, који је, како се сумња, вечерас каменовао просторије ТВ ПИНК М у центру Подгорице, када је повређена уредница у тој телевизији. 

Сумња се да је М.Ј, заједно са још неколико лица, вечерас приликом разилажења учесника окупљања, засуо каменицама просторије ТВ ПИНК М. 

Поломљено је више стакала на објекту те телевизије, а том приликом лакше телесне повреде је задобила уредница у овој ТВ кући, навела је полиција. 

У саопштењу се каже да су учесници окупљања нанели штету и на још једном броју објеката и возила у градском језгру. 

Наводи се да су учесници окупљања на више локација гађали полицијске службенике каменицама, запаљеним бакљама, флашама и металним и другим предметима, а покушали су и да на више места пробију полицијски кордон и заштину ограду код зграде Скупштине. 

Полицијски службеници, иако су се за то стекли законски услови, ка овим лицима ни у једном од ових случајева нису употријебили средства принуде, наведено је у саопштењу. 

У једном моменту дошло је до насртаја масе на заштитну ограду и полицију код Скупштине, у намери да пробију заштитну ограду на више места. Полицијски службеници ни том приликом, иако су се за то стекли законски услови, нису употребили средства принуде ка тим лицима, већ су крајње флексибилним и толерантним приступом успели да ова лица усмере ка подгоричком Тргу Републике, наведено је у саопштењу. 

Полиција у ужем и ширем градском језгру, након разиласка ових лица, одржава стабилан јавни ред и мир, каже се у саопштењу Управе полиције МУП-а Црне Горе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси