Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Реакција на саопштење уредништва Радио телевизије општине Ковачица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2015.

Извор: Словаци напред

Реакција на саопштење уредништва Радио телевизије општине Ковачица

Странка „Словаци напред!” најоштрије демантује тврдње уредништва Радио телевизије Општине Ковачица (РТВ ОК) да је председник странке Павел Сурови током снимања емисије на словачком језику “Кленотница” вређао и омаловажавао остале политичке актере и да због тога емисија није емитована.

Једини прави разлог због кога емисија није емитована је тај што је Сурови критиковао рад локалне самоуправе и Националног савета Словака.

Пре почетка снимања емисије директор телевизије Јан Литавски дословце је председнику странке рекао да може да гостује на телевизији како би говорио о циљевима деловања странке, али да не сме да критикује ДС и председника општине Ковачица Мирослава Кришана пошто ће он као директор имати проблема. У петак је обавештен да емисија неће бити емитована.

Уредништво телевизије, уместо да се избори за слободу извештавања и не дозволи да им председник Општине Мирослав Кришан одређује ко ће бити гости у студију и којим темама ће се бавити, покушава да причу о цензури заташка личном деградацијом и омаловажавањем свакога ко другачије мисли.

Странка “Словаци напред!” се искрено бори против корупције и криминала у Националном Савету Словака и све своје тврдње изричито документује. Никада не вређамо своје политичке противнике на личном нивоу већ аргументима, чињеницама и доказима. Ово није први случај цензуре, она постоји и у другим медијима који извештавају на словачком језику а који су под контролом ДС, попут недељника “Хлас Људу”.

Странка “Словаци напред!” истиче и да је Павел Сурови данас обавештен да је председник Општинског одбора ДС-а и председник општине Мирослав Кришан прихватио његов позив да учествује у ТВ дуелу на поменутој телевизији.

Интересантно да је Сурови тај позив упутио у емисији која није емитована. Или је емитована само председнику Општине Мирославу Кришану.

Ограђујемо се и од надписа у чланку онлине магазина Репортер.  То није цитат из саопштења странке “Словаци напред” него констатација редакције Репортера.  Странка Словаци напред! је одмах реаговала и послала захтев за брисање спорне реченице и речи из наслова јер то никада није изречено нити послато у саопштењу. Странка Словаци напред! бори се против гушења слободе медија и изражавања, али у свом обраћању јавности не износи такве тешке кваликације и не користи речник који би вређао новинаре или политичке противнике.

Из свих ових разлога апелујемо на уредништво РТВ ОК да пусти оба снимка у целини без цензуре. Нека сами глеодаоци и новинари просуде дал је ту било уопште каквог помена мржње.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

22.10.

2015.

Pavel Surovi [нерегистровани] у 13:33

Video dokaz cenzure na RTV OK

OVAJ SNIMAK JE DOKAZ DA POSTOJI CENZURA NA RADIO-TELEVIZII OPŠTINE KOVAČICA (RTV OK)!
https://www.youtube.com/watch?v=yBNOHcIalX0

Zašto se direktor RTV OK Jan Litavskí morao konsultovati sa Miroslavom Krišanom oko gostovanja Pavela Surovog?
Ovim tvrdnjame je predsednik OO Demokratske stranke Miroslav Krišan samo potvrdio da zna i da dobro obavešten šta je izneto na njegov njegov račun a snimak nije uopšte dostupan javnosti! Ili je emitovana samo predsedniku opštine Miroslavu Krišanu?

REČENICA DA SE PUSTI SNIMAK SA PAVELOM SUROVIM KOJU JE 3-PUTA IZGOVORIO PREDSEDNIK OO DEMOKRATSKE STRANKE MIROSLAV KRIŠAN JE SAMO ZA JAVNOST KOVAČICE DA BI SE PREKRILA CENZURA.

ZAŠTO NISU PUŠTENE EMISIJA "KLENOTY" u trajanju 40 min i IZJAVAVA od 3 min sa PAVELOM SUROVIM predsednikom SLOVACI NAPRED!?

Pavel Surovi je kao predsednik stranke Slovaci napred govorio o problemima Slovaka i aktuelnoj političkoj situaciji u Kovačici.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси