Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Омбудсман тражи изјашњење Комуналне полиције о КРИК-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Омбудсман тражи изјашњење Комуналне полиције о КРИК-у

Да ли је приликом поступања комуналне полиције према новинарима КРИК-а дошло до прекорачења овлашћења? То је сада питање за оне који ће против припадника комуналне полиције водити дисциплински поступак.

 

У међувремену, у причу су се укључили заштитник грађана, као и НУНС - који тражи оставку начелника Николе Ристића.

Није прошло ни месец дана од претњи новинарима Истиномера… а комунални полицијаци су прешли са речи на дела и новинарима КРИК-а одузели фотоапарат и телефон и са њих обрисали снимке.

Новинари су снимке успели да поврате, па су они сада основ за покретање поступка од стране заштитника грађана.

"Ми смо прегледали сав материјал који је доступан. У складу са редовном процедуром покрећемо поступак, доставићемо акт којим ћемо тражити изјашњење комуналне полиције и као и у претходном случају, очекујемо да се комунална полиција изјасни", каже заменик заштитника грађана Милош Јанковић.

А "претходни случај" се односи на новинара Истиномера, о којем комунална полиција треба да се изјасни у наредних неколико дана.

До тада, поводом најновијег инцидента, истрагу је спровео начелник Комуналне полиције Никола Ристић по налогу градоначелника Синише Малог.

"Против припадника Комуналне полиције, који је одговоран за инцидент са новинарима КРИК-а код Саванове, биће поднет захтев за покретање дисциплинског поступка уз предлог за суспензију", наводи се у саопштењу Комуналне полиције.

Човек који је спровео истрагу, начелник Никола Ристић, био је међу особама које су пришле новинару КРИК-а и одузеле му фотоапарат.

Управо због тога - НУНС тражи његову смену, док он на наше позиве није одговарао.

Саобраћајни знак, који испред зграде комуналне полиције забрањује кретање у датом смеру као да и запосленима у овој згради забрањује разговор са новинарима, па су нам тако чак и у синдикату поручили да на ову тему не могу да разговарају са нама јер се у супротном, како кажу, плаше одмазде.

У YUCOM-у кажу да су припадници комуналне полиције заборавили своју сврху.

"Упште мере које предузимате као комунална полиција - оне превазилазе овлашћења. Ми не видимо који је разлог за тако нешто осим погрешно протумачених прописа, погрешно протумачених порука. Ја се надам да политичари неће стати иза оволиких овлашћења комуналне полиције", каже Милан Антонијевић из YUCOM-а.

Не треба заборавити ни да је не тако давно око 20.000 људи потписало петицију за укидање комуналне полиције, углавном због понашања у градском превозу.

С обзиром да је петиција потписивана на интернету - тамо је и остала.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

24.10.

2015.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 21:44

ДА УКИНЕМО!

Ајде да укинемо све који не мисле, говоре и пишу као КРИК!
Ајде да укинемо све који нису за овог заштитника грађана!
Ајде да укинемо све који препознају "шта се иза брда ваља."
Ајде да зарад КРИКА и заштитника, укинемо себе!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси