Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Душану Петричићу новинарска награда "Душан Богавац" за 2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2015.

Извор: НУНС

Душану Петричићу новинарска награда "Душан Богавац" за 2015.

Жири новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одлучио је да за 2015. годину добитник буде илустратор и карикатуриста Душан Петричић.

 

Душан Петричић је симбол креативне и ангажоване вертикале наше духовности, од Доситеја Обрадовића, Јована Стерије Поповића, Радоја Домановића, Бранислава Нушића... до Станислава Винавера, Душка Радовића, Данила Киша...

Ако је Дунав, уз кога је одрастао и још увек расте Душан Петричић, својеврсно сећање на море, онда је Петричићев стваралачки опус сећање на највредније странице наше културе и уметности.

Новинар Радио Београда 202 Филип Младеновић добитник је посебне захвалнице за афирмацију етике и храбрости у српском новинарству и за допринос очувању награде „Душан Богавац“ током протеклих 25 година.

Ове године у ужем избору за награду "Душан Богавац" били су: новинарке Тамара Грујић и Драгана Сотировски, новинари Стеван Дојчиновић и Драгољуб Петровић, као и Центар за истраживачко новинарство.

Жири је радио у саставу Даница Вученић, Бранка Богавац, Предраг Благојевућ и Вукашин Обрадовић.

Церемонија доделе новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одржаће се у четвртак, 29. октобра 2015. у 12 сати у Медија центру Београд, Теразије 3/I.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси