Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скуп о ауторским правима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Скуп о ауторским правима

Панел дискусија о ауторским и сродним правима биће одржана данас у Привредној комори Србије, а циљ је да се подстакне дијалог у вези са Законом о ауторском и сродним правима и истакне значај који по српску привреду имају делатности засноване на тим правима, саопштила је ПКС.

Како се наводи, основна идеја скупа "Заштита ауторског и сродних права - савремени закон као подстицај креативној индустрији", проистиче из потребе за савременим и ефикасним законским решењем у области заштите ауторског и сродних права.

У саопштењу ПКС се истиче и да су државе које се најуспешније боре против пиратерије, уједно државе са најуспешнијим економијама.

Панел дискусија ће се састојати из две тематске целине "Постојећи правни оквир у Србији" и "Однос носиоца права и корисника и заштита интелектуалне својине у дигиталном добу".

Скупу ће се обратити председник ПКС Марко Чадеж, генерални секретар Уније дискографа Србије Родољуб Стојановић, помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја Никола Танић и Бранко Бугарски, помоћник директора Завода за интелектуалну својину Владимир Марић и директор СОКОЈ-а Александар Ковачевић.

Говориће и директор Организације за колективно остваривање права интерпретатора Александар Цветковић, директор МАСКОМ-а Слободан Нешовић и библиотекар саветник у Народној библиотеци Србије Драгана Милуновић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси