Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Буџетски радио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2009.

Извор: Вечерње новости

Буџетски радио


Параћин - Запослени у Радио-новинском јавном предузећу “Параћин” (РЊП) одахнули су после страха од лоше приватизације.

Локална власт одлучила је да ово јавно предузеће остане на буџету и наредне године.Агенција за приватизацију затражила је од општине да се изјасни да ли је за наставак приватизације РЊП, која је обустављена пре две године, када је ова радијска кућа почела емитовање програма и на ромском језику. Одговор је стигао у понедељак од Општинског већа које је сагласно да Радио финансира и у наредној години. За Радио Параћин, у 2010. биће издвојено десетак милиона динара, уз услов да се трошкови и даље смањују, као и број запослених.

Директора РЊП Марина Саздановић задовољна је одлуком Већа.

- Запослени су се потписима изјаснили за обуставу приватизације, а тај став потврђен је и на седници управног одбора Радија. Мислим да ће нам десет милиона динара за наредну годину бити довољно. Смањили смо број радника и немамо већих трошкова - истиче Саздановићева.

Локални двонедељник “14 дана” који је био у саставу РЊП је угашен, а новоформирани “Билтен” је у општинском окриљу. Остао је само Радио који уместо некадашњих 38 има 13 радника. Још се не зна да ли је прекид приватизације краткорочно или дугорочно решење.

З. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси