Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пребацивали кривицу са једног на другог
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2009.

Извор: Данас

Пребацивали кривицу са једног на другог


Београд - Бивши главни и одговорни уредник листа Курир Ђуро Билбија и издавач тог листа „Курир нет“ морају да плате Владимиру Поповићу Беби одштету од 300.000 динара, пресудио је Први општински суд у Београду, саопштила је јуче канцеларија адвоката Анта Бошковића, који заступа Поповића. Истом пресудом, Билбији и Куриру забрањено је да убудуће повређују права личности Поповића, додаје се у саопштењу.

Билбија и Курир нет имају право жалбе на пресуду у року од 15 дана од пријема писаног отправка.

Поповић, бивши шеф Бироа Владе Србије за информисање, тужио је Билбију и Курир нет јер су 31. марта 2008, током предизборне кампање за републичке изборе, у листу Курир објавили текст под насловом „Логистичка подршка“, којим су оклеветали приватног тужиоца.

У тексту су наведене неистине да је Поповић наредио сечу дрвећа у дворишту Владе Србије, непосредно пред убиство премијера Зорана Ђинђића, да би снајпериста лакше могао да изврши атентат, наведено је у саопштењу. При том је напоменуто да тужени на суђењу нису приложили било какве доказе за те лажи, већ да су се бранили тако што су се међусобно свађали и оптуживали, пребацујући једни на друге одговорност за објављивање спорног текста.

Спорни текст је био непотписан, а тужени су навели да је текст написала Драгана Манојловић, која се на једном од рочишта појавила у својству сведока и изјавила да је она за тему сече дрвећа сазнала из текста објављеног у листу Таблоид који је, како се наводи у саопштењу, такође она написала. Билбија се током суђења бранио да он никада није био уредник Курира и да је његово име злоупотребљавано.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси