Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хулигани партизана некажњено прете смрћу новинарки
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2009.

Извор: Политика

Хулигани партизана некажњено прете смрћу новинарки


Навијачи Партизана су у среду пре почетка и током утакмице Партизан–Шахтјор опет грубо вређали новинарку Телевизије Б 92 Бранкицу Станковић, ауторку „Инсајдера”. Њен серијал „(Не)моћ државе” посвећен фудбалским хулиганима очигледно им и даље буди осветничке намере.

На тај начин, и поред привођења, настављене су претње које су почеле након приказивања прве епизоде серијала 3. децембра. На јужној трибини, између осталог, певали су песму Бранкици Станковић: „Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија”, подсећајући на убиство новинара Славка Ћурувије, власника „Дневног телеграфа” и „Европљанина”. Ова хорска и оркестрирана претња смрћу праћена је вулгарним поигравањем голом пластичном надуваном лутком која би, по њима, требало да представља новинарку Б 92. Све то је праћено шутирањем, ударањем у главу и пробадањем пластичне лутке, која је представљала Бранкицу Станковић.

Ништа друго него отворена претња силовањем и убиством. Вређање је било у кореографији и извођењу групе „Алкатраз”, за коју је тужилац већ затражио забрану постојања. Бројни хулигани су већ претили и скандирали погрдне изразе незадовољни „Инсајдером”.

Подсећамо да су још пре два месеца на првенственим утакмицама фудбалске Јелен лиге почели колективно да је вређају. Тако су на утакмици са ФК Смедеревом, скандирали: „Ово је порука за Бранкицу и судове, да могу да нам к... попуше... Сви су се тада колективно правили „глуви и слепи”. Бранкици Станковић су упућене потом претње на Фејсбуку након приказивања прве епизоде „(Не)моћи државе”.Са прве стране

– После тога је приведено седам особа. Неке од претњи су: „Секо, кренула си на људе и игру где живот много мало вреди. нису ово мафијаши, политичари и корумпирани богаташи… жао ми те је има да боли!”, „Питање за Бранкицу, хоћеш ли ти погинути за своју идеју. Ми хоћемо... е видиш то је наша снага. Никад нас нећете угасити”, „Треба је заклати и дати овима из Б 92 да је поједу. Мртва курво!!!”, „Кучко нећеш дуго... од…. бре од навијача!!!”... Тада су министар полиције Ивица Дачић и председник Борис Тадић рекли да ће учинити све да се нађу кривци.

Али, прошле среде на кошаркашкој утакмици Партизана и турског Ефес Пилсена вређање је настављено погрдним песмицама. Након утакмице у којој је Партизан победио, навијачи су у песми најгрубље вређали Б 92, ауторку емисије „Инсајдер“ и државне правосудне органе, док су их играчи с паркета поздрављали и певали с њима део песме.

Председник КК Партизана Предраг Даниловић тим поводом изјавио је да је скандирање било мотивисано великом победом и да је „претенциозно” тражити нешто ружно у атмосфери за време утакмице. За разлику од Даниловића, Саво Милошевић, претендент на место председника фудбалског клуба Партизан оштро је осудио хулиганско подземље. У емисији „Интервју са Југославом Ћосићем”, на телевизији Б 92, рекао је да се званичници у клубовима понашају кукавички према инцидентима које праве навијачи. Осуда инцидената навијачких група коју је изрекао Милошевић нешто је што би требало да буде нормалан гест сваког спортисте и спортског функционера.Изјава кандидата за првог човека Партизана заслужила је пажњу зато што је такав гест веома редак код нас.

О. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси