Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар Лончар и земунски клан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2016.

Извор: krik.rs

Министар Лончар и земунски клан

Новинарска организација OCCRP екранизовала је КРИК-ову причу о везама министра здравља Златибора Лончара и земунског клана.

 

Сведоци сарадници Дејан Миленковић Багзи и Миладин Сувајџић Ђура Мутави сведочили су да је Златибор Лончар 2002. године учествовао у убиству Веселина Божовића, познатог црногорског криминалца.

Шеф земунског клана Душан Спасојевић је, према сведочењима, Лончару за ову услугу поклонио стан у 61. блоку на Новом Београду.

Новинари КРИК-а су у фебруару ове године дошли до уговора о куповини стана који је Лончар потписао са супругом Сретка Калинића, најокрутнијег убице земунског клана.

Министар Лончар, који није желео да разговара са новинарима КРИК-а пре објављивања приче, истог дана када је истраживање објављено оптужио је новинаре да сарађују са смењеним полицајцем и да воде кампању против њега. Истовремено је и провладин таблоид „Информер“ започео кампању против уредника КРИК-а оптужујући га да је сарадник мафије.

Премијер Србије Александар Вучић је у интервјуу за КРИК рекао да му је прича о Лончару „најтеже пала“ и обећао да ће полиција доставити документа из истраге о везама Лончара и земунског клана. Ове информације, међутим, Министарство унутрашњих послова до данас није доставило новинарима КРИК-а. Због тога је КРИК поднео жалбу Поверенику за информације од јавног значаја.

Златибор Лончар до данас није одговорио на питање да ли је стан платио или га је од криминалаца добио на поклон.

Детаље истраживања прочитајте у причи „Министар Лончар у стану земунског клана“. 

Најзначајније реакције које је изазвало ово истраживање прочитајте овде. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси