Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Батић тражи информације о наградној игри на РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2010.

Извор: Данас

Батић тражи информације о наградној игри на РТС


Београд - Председник Демохришћанске странке Србије Владан Батић упитао је у недељу представнике Владе Србије и Радиодифузне агенције како је могуће да се на јавном сервису емитује наградна игра на срећу "РТС лицитација", коју је оценио као коцкање и супротност смислу јавног сервиса.

"У питању је класична игра на срећу односно коцка и на тај начин јавни сервис који није комерцијална телевизија промовише коцку ваљда као саставни део свог образовног програма. ДХСС пита Владу односно министра културе и РРА како је то могуће и зашто се то толерише", наводи се у саопштењу Батића. Батић је у саопштењу најавио да ће то питање поставити и у Скупштини Србије, уз захтев да одмах престане емитовање те емисије.

Од 7. септембра просле године сваког дана РТС емитује ту емисију чији је приредјивач Народна лутрија Србије и у којој гледаоци путем СМС порука погадјадјају број као "најнижу јединствену понуду", а награда је аутомобил "Пунто".

Цена СМС поруке је 62 динара од чега су 12 динара трошкови Телекома, а 50 динара остаје организаторима, каже се у саопштењу.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси