Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли јавни сервис „РТС лицитацијом“ промовише коцкање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2010.

Извор: Правда

Да ли јавни сервис „РТС лицитацијом“ промовише коцкање


Игор Бечић, СНС РТС позива на коцку

– Постоји Закон о радиодифузији који би ово питање требало да регулише, али очигледно је да се тај закон не поштује у потпуности. Невероватно је да РТС, који је јавно гласило, позива на коцкање. Можда то они зову другачије, али несумњиво је да се одређеном броју људи на тај начин узима новац. Страшно је да се на Јавном сервису рекламирају пороци. При том, поставља се питање регуларности те лицитације. Сумње су постојале и у регуларност Лутрије.

Зоран Николић, ДСС Лицитација опасна

– То је постало правило. Лицитирање је заједнички подухват „Лутрије Србије“ и РТС–а. Посебна тежина овога јесте што је реч о јавним предузећима. Иако разумем њихову потребу за зарадом, сматрам да РТС то не би требало да ради. Али, опет је све на грађанима који одлучују о томе. То јесте један вид коцке, али опет зависи како се посматра. Уколико људи позову једном или два пута, није опасно, али ако се то деси по 100 или 200 пута, онда постаје.

Ђорђе Милићевић, СПС Не знам да ли РТС промовише коцку

– Нисам сигуран да ли постоји закон који регулише овакав вид забаве. Иако не пратим тај квиз, могу да кажем да је то можда само жеља људи из Јавног сервиса да комерцијализују свој програм. Пошто не пратим „Лицитацију на РТС–у“, не могу да кажем да ли Јавни сервис промовише коцкање или не. Не учествујем ни у каквим играма на срећу и не верујем да се на тај начин може доћи до новца.

Срђан Миливојевић, ДС РТС не позива на коцку

– Не сматрам да је „РТС лицитација“ на Јавном сервису позив на коцку. То сматрам зато што је то емисија са јасно утврђеним правилима, где се зна цена позива и види се ко је тачно добитник. Зна се шта је коцка а шта су игре на срећу. Постоје неки други квизови и емисије, на другим телевизијама за које нико не зна да ли је неки играч нешто добио, а скидају са телефонских рачуна веће суме новца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси