Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јевтинији сигнал из скупштине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 03. 2010.

Извор: Политика

Јевтинији сигнал из скупштине


Чачак – Чланови комисије за избор најповољније понуде за пренос седница Градске скупштине у Чачку отворили су коверте прекјуче по подне, али су одложили одлуку.

Пре него што изаберу коме ће поверити посао, одлучили су да затраже мишљење Републичке радиодифузне агенције.

– Од РРА очекујемо информацију да ли кабловска телевизија „Телемарк” из Чачка има право на директне преносе догађаја. Неопходно је да се то разјасни пре наше одлуке – казао је јуче за „Политику” Раде Властелица, члан поменуте комисије и одборник (ЛДП) у Скупштини града. Он је саопштио да су приспеле понуде иза којих стоје по три телевизијске и радио-станице из овог града.

ТВ „Чачак” и Радио Чачак захтевали су 420.000 динара по сату преноса, без ПДВ-а, али је накнадно власник ових кућа Зоран Бојовић прецизирао да телевизијска понуда износи 350.000, а понуда радија 70.000 динара.Следећу, обједињену понуду поднеле су две кабловске телевизије, „Телемарк” (носилац понуде) и „Моја ТВ”, као и радио-станица „Озон”, тражећи 297.000 по сату (укључен порез). Међутим, подносиоци ове понуде повукли су је пред комисијом и поднели повољнију – 250.000 динара. За право преноса конкурисала је, такође, радио-станица „Џенарика”, тражећи 115.200 динара без пореза, али власник Бранко Миловановић није био на отварању понуда.

Следећа седница парламента у Чачку одржаће се, највероватније, 22. марта и дужност комисије је да до тада припреми предлог одборницима коме да повере пренос својих речи и дела.

Ово је већ други конкурс јер је први пропао пошто су чланови комисије, отворивши понуде 17. фебруара, закључили да су обе неприхватљиво високе. Тада је ТВ „Чачак” захтевала 100.000, а ТВ „Галаксија 32” 135.000 динара, све по сату преноса и без пореза. После тога је члан комисије и председник Градске скупштине Вељко Неговановић (СПС) саопштио да две телевизијске станице у Краљеву преносе седнице локалног парламента за 70.000 динара по дану, док је у Ужицу цена још нижа – 40.000 по дану.

Једно заседање чачанског парламента, рачунајући дневнице одборника и друге издатке (без преноса), кошта од 450.000 до 500.000 динара.

У овом граду фреквенције имају две телевизије, „Чачак” (регионална) и „Галаксија 32” (локална) и пет радио-станица („Чачак”, „Џенарика”, „Озон”, „Џокер” и „Радио 96”), а телевизијски програм имају и два поменута кабловска емитера, „Телемарк” и „Моја ТВ”.

Г. Оташевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси