Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Буђење" уз Горицу и Драгана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 04. 2010.

Извор: РТС

"Буђење" уз Горицу и Драгана

Познати водитељски пар Горица Нешовић и Драган Илић од 10. маја на Првом програму Радио Београда. Сваког радног дана Горица и Драган водиће емисију "Буђење".




Слушаоци Првог програма Радио Београда од 10. маја у термину од 6.00 до 9.00 часова моћи ће да прате емисију "Буђење" коју ће уређивати и водити Горица Нешовић и Драган Илић. Сваког јутра добро познати водитељски пар укључиваће се у Јутарњи програм РТС-а.

Главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда Душан Радуловић изјавио је на конференцији за новинаре да је нова емисија још један у низу корака ка модернизацији програма.

Према његовим речима, Горица и Драган ће бити "господари садржаја програма", а њихово искуство, начин рада и стил освежиће програм Радио Београда.

Истраживања показују да је Радио Београд и даље радио коме слушаоци највише верују, рекао је Радуловић и додао да је слушаност радија све боља и да је увек међу три најслушанија радијска програма у Србији.

Горица Нешовић наводи да је нова радијска емисија "Буђење" плод сарадње Радио-телевизије Србије и новоосноване продукцијске куће "Супер миш".

"То значи да нисмо на јаслама РТС-а, већ смо Драган и ја само желели да производ нашег рада изнесемо на тржиште", рекла је Горица.

Горица је нагласила да рад на Радио Београду има многе предности, и да је тај радио "један од младалачких снова за који је мислила да се никада неће остварити".

Прелазак професионални изазов

Према речима Драгана Илића, радио у сегменту јутарњег програма једини може да надмаши телевизију, а питање преласка на Радио Београд је питање професионалног изазова.

Драган и Горица у потпуности су одговорни за продукцију програма, укључујући садржај и слушаност.

"На Радио Београду нам је дозвољено да радимо све што смо осмислили", рекао је Драган.

"На Радију Б92 осетили смо да нам треба једна логистичка подршка коју нисмо добили. Одлука о преласку на Радио Београд трајала је последњих неколико месеци", каже Драган и додаје да се нада да ће нова емисија "Буђење" допринети квалитету програма Радио Београда.

Први програм Радио Београда емитује 22 сата живог програма, који првенствено има информативну функцију. Један је од ретких, такозваних "програмских" радио станица који има тачно одређену сатницу емисија. Радио има и разрађену мрежу дописништава у Србији, земљама у окружењу и свету.

Архив Радио Београда има више од 150.000 сати програма и један је од најзначајнијих у овом делу Европе.

Интернет сајт Радио Београда саставни је део сајта РТС-а. Посетиоци сајта убудуће ће моћи да прате програм Радио Београда и преузимају одређене емисије. Такође, посетиоци сајта моћи ће да активно учествују у "креирању" делова програма Радио Београда.

Биографијe Горице и Драгана

Горица Нешовић је рођена 15. маја 1964. године у Београду, где је завршила основну школу и гимназију. По завршетку средње школе, 1982. године постаје сарадник Омладинске емисије "Ритам срца" на Студију Б.

До 1989. године радила је на Студију Б као водитељ у бројним музичко-забавним емисијама, квизовима, топ листама, ноћном и дневном програму. На Телевизији Београд учествовала је у школском програму "Понедељник" и у експерименталном програму Трећег канала.

Последњих шест година са Драганом је водила емисију "Дизање" на Радију Б92, где је последње четири године била директорка програма.

Објавила је две књиге инспирисане обичним животом "Причи никад краја" и "Куварица".
Заљубљена у радио, занесена биљкама и природом, фасцинирана Николом Теслом, опчињена људском енергијом...

Како наводи, "мајка је пубертетлије, десет година разведена, али се много лепо слаже са бившим мужем".

Драган Илић је рођен 20. јануара 1969. године у Приштини. Основну и средњу школу завршио је у Бањалуци, војску у Задру, а факултет у Београду. Дипломиран је психолог, бубњар у неколико бендова. Ожењен је Живаном Шапоњом Илић и има два сина, Данила и Матију.

Од 1994. године радио је на Б92. Његове омиљене емисије које је смислио и водио су "ТВ Манијак", "Такси Б92", "Манијаци на Точковима". Оснивач је музичког фестивала "Ринг Ринг". Колумниста је недељника Време.

Добитник је награде за ТВ критику Душан Дуда Тимотијевић и Оскара популарности за 2009. годину.

"Младолик, моногаман, од скора мали привредник - са Горицом оснивач независне продукције Супер миш", детаљ је из биографије Драгана Илића.

Горица и Драган први пут на РТС-у


Познати водитељски пар Горица Нешовић и Драган Илић први пут ће гостовати на Радио-телевизији Србије сутра, у Јутарњем програму који ће водити Наташа Миљковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси