Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Договор или следећи стечај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости

Договор или следећи стечај


Одбор за информисање Скупштине Војводине прихватио је јуче информацију о стању у новинској кући „Дневник“ која садржи предлоге решења нарушених односа између „Дневник холдинга“ и немачке компаније ВАЦ.

Они су, у односу 45:55 одсто, сувласници предузећа „Дневник Војводина прес“ (ДВП), односно листа „Дневник“.Преговори српског и немачког партнера требало би да се наставе крајем маја, а прва варијанта решења коју садржи информација руководства „Дневник холдинга“, прихваћена на скупштинском одбору, јесте да се кредити од 3,2 милиона које је ВАЦ дао ДВП, конвертују у његово учешће у капиталу тог предузећа.

Исто би се урадило и са потраживањима „Дневник холдинга“ за неплаћену закупнину, вредност ствари унетих у ДВП при оснивању 2003. и процењену вредност пренетих права на наслов и жиг.После тога, немачка компанија и даље ће бити већински власник, овога пута у односу 51:49 одсто.

По другој предложеној варијанти о којој би, такође, требало да се разговара са представницима ВАЦ-а, обе стране би отписале сопствена потраживања, а „Дневник холдинг“ би повукао и тужбу за 640.000 евра неплаћеног закупа, поднету суду у Есену, после чега би сарадња била настављена.

Уколико ниједан од ова два предлога не буде прихваћен биће, како се наводи у информацији, створени услови да се над ДВП покрене стечај, после чега би обе стране своја потраживања покушале да намире из стечајне масе, али би оснивачка права над листом „Дневник“ била враћена „Дневник холдингу“.

Антрфиле : Штампа у форуму


Одлуком руководства ДВП, лист „Дневник“ се, однедавно, више не штампа у штампарији „Дневник холдинга“, већ у штампарији „Форума“. Пошто покрајина финансира обе те штампарије, као и штампарију новосадског предузећа ДЕС, део будућих преговора са ВАЦ-ом биће и предлог да се све три обједине у једну, а Немци у њено опремање уложе између 1,5 и 2,5 милиона евра. Тиме би делимично компензовали обавезу из уговора о оснивању ДВП да том предузећу уступе штампарску машину вредну четири милиона евра.

Ђ. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси