Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрајина обећава решавање проблема Дневника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2010.

Извор: Радио 021

Покрајина обећава решавање проблема Дневника

Обнова производње у "Дневник Холдингу" би наредне године могла да буде завршена, оценила је покрајинска секретарка за информисање, Ана Томанова Маканова.




"Дневник Холдинг" се тренутно налази пред стечајем, упркос конвертовању дугова у износу од пола милијарде динара и реализованом социјалном програму.


Како каже Маканова, "Дневник" мора да се врати на тржиште са старим и новим издањима која ће бити профитабилна. Важну ставку чине и преговори са сувласником издавача "Дневника", немачким "Вацом", који већи део уговора са "Холдингом" није испунио.

"Верујем да ће се преговори с Вацом успешно окончати, а ако се не окончају следи тужба. Не можемо више да гледамо са стране и да се при том стварају дубиозе, као и да немамо лист Дневник, као једини писани медиј на српском језику који би покривао целу територију Војводине", оценила је Томанова-Маканова.

Покрајински секретар за рад, Мирослав Васин, најавио је решавање проблема радника који су штрајковали. Према његовим речима, немогуће је да се настави финансирање зарада уколико производња не тече.

"Морам да кажем да ништа није одрађено по питању повезивања радног стажа, али очекујемо да то врло брзо буде решено, као и да се реши проблем здравственог осигурања. Сада нам остаје и онај тежи део посла, а то је да економски консолидујемо "Дневник Холдинг", каже Васин.

Подсећамо, новине "Дневник" издаје предузеће "Дневник Војводина Прес" чији су власници "Дневник Холдинг" и немачки конзроцијум "Вац". Од потписивања њиховог уговора, "Вац" није испоштовао обавезе у вредности од милион и по евра, што је довело "Дневник Холдинг" до озбиљних проблема. Радници овог предузећа су у последње две године више пута штрајковали, незадовољни због кашњења плата, социјалног програма и неповезивања радног стажа.

Асја Францисти

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси