Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Панчевцу“ прети гашење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2010.

Извор: Вечерње новости

“Панчевцу“ прети гашење

Последице лоше приватизације и даље не дају најстаријем листу на Балкану да стане на ноге



Најстаријем листу на Балкану, „Панчевцу“, блокиран је рачун и прети му затварање. Банка им је блокирала рачун због неплаћања кредита који је бивши власник узео за своју другу фирму, а „Панчевац“ именовао за јемца.

Тек што је редакција помислила да је стала на ноге после раскида погубног уговора о приватизацији, стигао је неочекиван ударац - задужење од 1,2 милиона евра, које би затворило и много веће новинске куће, а не локални лист.

Кредит је бивши власник Добросав Марковић узео 2009. године за инвестиције у А.Д. Тамиш, а за јемца одредио „Панчевац“ и још три фирме у свом власништву.

- Нисмо ни знали да је узео кредит и да смо ми гаранти. У кредитном бироу не постоји тај податак, а тадашњи директор „Панчевца“ Зоран Спремо, кога је Марковић поставио, сада тврди да се не сећа да је потписао 10 меница као гаранцију - шокирани су новинари овог недељника.

- Уговор о приватизацији држава је раскинула почетком ове године и за мање од годину дана успели смо да вратимо велики део дугова направљених у време Марковића. А сада смо се нашли у безизлазној ситуацији.

Запослени се надају да ће држава да реагује и помогне да се рачун одблокира, а „Панчевац“ ослободи задужења у које га је увукао бивши газда.

И. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси