Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова тужба Бека против Верице Бараћ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2011.

Извор: Данас

Нова тужба Бека против Верице Бараћ

Београд - Савет за борбу против корупције саопштио је јуче да је бизнисмен Милан Беко поднео још једну тужбу против председнице Савета Верице Бараћ којом је затражио накнаду материјалне штете од два милиона динара.

Тужба је поднета због навода Савета да је Беко један од монополиста у Србији који је ту позицију стицао на незаконит начин.

„Када тајкуни и други веома заштићени појединци некога туже и сматрају да су нека њихова права повређена, онда државне институције веома брзо реагују“, указао је Савет и додао да када се „исти ти заштићени појединци нађу у улози тужених, онда државни органи годинама не поступају по тим предметима“. Савет такво поступање државних органа доживаљава „као снажан притисак“ да се отежа или покуша потпуно онемогућити рада тог тела Владе Србије.

„Може се уочити да се за овакве притиске све више злоупотребљавају медији, чији су власници тајкуни, или су им власници и даље сакривени, али их можемо препознати по њиховом деловању“, навео је Савет.

Савет ће следеће недеље предати Влади извештај о приватизацији компаније Новости и поднеће кривичне пријаве против одговорних који су у том поступку кршили прописе, најавила је јуче Бараћ.

„Имамо довољно података који указују на кривична дела, злоупотребе и договоре у поступку приватизације Новости на основу којих се види да су оштећени држава и мали акционари те компаније“, рекла је Бараћ.

Антрфиле : Шабић и Јанковић реаговали

Заштитник грађана Саша Јанковић и повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић оценили су јуче да су напади на Верицу Бараћ покушај притиска на контролне органе да одустану од истраживања корупције.

„Популистичко прозивање Верице Бараћ и алузије о "хоботници која испија знање народу и просипа обмане" покушај су да се спречи уочавање правих хоботница које ово друштво и његове институције држе у загрљају који опасно угрожава његов опстанак“, сматрају Шабић и Јанковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси