Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Н1 у суботу гледанија од РТС-а и националних телевизија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2019.

Извор: Н1

Н1 у суботу гледанија од РТС-а и националних телевизија

Н1 телевизија је у суботу, током целог дана, била најгледанија телевизија међу гледаоцима СББ платформе, испред јавног сервиса и телевизија са националном фреквенцијом, показују званични подаци TVbeat, најмодернијег система мерења гледаности који се користи на европским кабловским, ИПТВ и другим дигиталним платформама.

Мерења показују да је Н1 током целог дана имала просечан схаре 13,09 посто, док је на другом месту ТВ Пинк са share-ом од 12,38 процената. Радиотелевизија Србије (РТС) је, како показују мерења TVbeat-а, имала share 10,81, а Прва и О2 телевизија 8,42 и 5,5 посто.

Специјални програм Н1 телевизије који је реализован у суботу поводом митинга опозиције "Сви као један - 1 од 5 милиона" са укључењима уживо и гостима у студију био је најгледанија емисија у термину од 16 до 18h са share-ом и до 27,82 процената.

TVbeat је специјализована платформа за статистичку ТВ анализу у реалном времену која, мерећи целу базу гледалаца, а не само узорак, даје прецизне податке о гледаности одређеног садржаја или канала.

Мерења TVbeatа су врло прецизна, јер се врше на повратном сигналу са око 340.000 сет боx уређаја у СББ мрежи.

То је и основна разлика у односу на компанију Ниелсен која предвиђа гледаност на основу пиплметара који су уграђени у телевизоре у 880 домаћинстава у Србији.

TVbeat, због своје прецизности, користе водећи дистрибутери ТВ програма у Европи, укључујући Велику Британију, Шпанију, Белгију, Швајцарску, Словенију, Хрватску, БиХ, Србију и др.

СББ је део United Grupe у оквиру које послује и ТВ Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси