Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница позвали власт у Србији да решава проблем телевизије Канал 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 05. 2019.

Аутор: Цензоловка, Аутономија Извор: Цензоловка

Репортери без граница позвали власт у Србији да решава проблем телевизије Канал 9

Репортери без граница позвали су данас Владу Србије и премијерку Ану Брнабић да одговоре на захтеве власнице новосадске телевизије Канала 9 Маје Павловић, која већ 17 дана штрајкује глађу јер сматра да је одлукама државних органа та телевизија доведена у неравноправан економски положај.

„Српска новинарка Маја Павловић са Канала 9 штрајкује глађу већ дуже од две недеље. Репортeри без граница позивају српску владу и премијерку Ану Брнабић да одговоре на њење захтеве и иницирају разговоре. Новинари не би требало да угрожавају свој живот да би могли да разговарају са властима„, наводи се у позиву објављеном на твитер налогу Репортера без граница.

Новинарска и медијска удружења већ су неколико пута апеловала на државне органе да се хитно укључе у решавање проблема Канала 9, изражавајући забринутост због опасности да Маја Павловић трајно наруши здравље.

Маја Павловић, наиме, уверена је да њен проблем држава може да реши „за један дан, ако хоће“. Она наводи и да проблеме који муче ТВ Канал 9 имају и други локални и регионални електронски медији у Србији и да они морају бити системски решени.

Када је 15. априла започела штрајк глађу, други у протеклих 11 месеци, Павловић је затражила да о проблемима са којим се суочава њен медиј разговара с председницом Владе.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је раније, поводом штрајка глађу директорке Канала 9, да је спремна да помогне и увек и са сваким разговара где год и када год је потребно. Она је, међутим, напоменула да Павловић тражи да суд донесе пресуду и да она „ни као грађанка, ни као представница извршне власти не сме и не може да се меша у судске одлуке.“

Власница и директорка Канала 9 јуче је поручила да уколико до 3. маја, када се обележава Дан слободе медија, не добије позив на састанак, намерава да дође у Београд и тамо настави са штрајком.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

02.05.

2019.

Realan [нерегистровани] у 10:28

Ah

Kakva farsa!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси