Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Активиста коме је запаљен ауто: Породица уплашена, морам да оставим новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2019.

Аутор: Милан Стојановић Извор: Н1

Активиста коме је запаљен ауто: Породица уплашена, морам да оставим новинарство

Да ли је онај ко је бензином запалио и потпуно уништио аутомобил активисте Душана Остојића из Алексинца - успео у свом науму? Остојић за Н1 каже да ће новинарство, којим се бавио из хобија, готово сигурно оставити, јер му је порука, упућена спаљивањем аутомобила, потпуно јасна.

Да ли је могуће да је четрдесетогодишњем активисти из Алексинца аутомобил запаљен због тога што је писао о темама попут крађе беба, локалним случајевима корупције и криминала, питање је које себи, али и Остојићу, постављају комшије које га познају, Последње чиме се бавио је жестока борба против уништавања дрвореда у центру Алексинца, за које је јавност Србије била обавештена захваљујући, пре свега, његовим објавама.

"Моја ћерка има шест-седам година и кад је видела ауто била је потпуно изненађена. Она каже - тата, ја сам мислила да си ти ауто поправљао, али кад сам видела унутра, видим да је потпуно изгорео. Пита ме - зашто... Син је мало старији па уме да прикрије али видим да се и он уплашио, питао ме је коме сам се замерио и да ли ће пронаћи ко је запалио... Па онда жена каже шта ми је све ово требало да их доводим у овакву ситуацију, а затим родитељи кажу - јел смо ти лепо причали, сад ћеш ти да истерујеш неку правду", каже Душан Остојић.

Правди, за себе, се нада. Професионално је стоматолог, из љубави друштвени активиста, а волонтерски се бави или сада већ бавио новинарством, објављујући текстове на порталима "Проверена вест" и "Свеже алексиначке вести". После овог, врло конкретног и озбиљногупозорења, које повезује једино са својим новинарско-истраживачким хобијем, каже:

"Овај стрес кроз који сада пролази цела моја породица и то оставља озбиљан траг код мене, озбиљно су ме уплашили тако да ћу у неком наредном периоду највероватније да се полако повучем из тога", каже Остојић.

Породични "шевролет" Остојића је у среду увече био у дворишту зграде у самом центру Алексинца, када су, око поноћи, полицији још непозната особа или особе, разбиле најпре стакло на вратима возача и унутрашњост запалиле бензином.

"У мом случају је до сада полиција одрадила посао јако добро. Међутим, у многим другим случајевима у Србији, за које сам читао - рецимо, конкретно у Нишу, Врању, па и у Београду, починиоци нису нађени. Ја се искрено надам да ће овде починиоци бити пронађени", наводи Остојић.

Штета се, каже, процењује на око 200.000 динара, а ауто може - на отпад. Сем ових неколико детаља, све друго јавности је и даље непознато.

У надлежној полицијској управи за Н1 кажу да је интензивна истрага у току, док у Тужилаштву у Алексинцу поручују да случај још није код њих, док полиција не прикупи све податке. Аутомобил Остојића је, подсетимо, изгорео у дворишту зграде која се налази на само тридесетак метара од полицијске станице у центру овог места.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси