Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Притвор за трактористу, Жика Николић каже: Није ми ударио шамар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2019.

Аутор: М. Ј. М. - Н. Б. Извор: Вечерње Новости

Притвор за трактористу, Жика Николић каже: Није ми ударио шамар

С. П. (50) осумњичен да је у недељу трактором улетео на место где се снимала емисија "Жикина шареница" и физички насрнуо на водитеља

Основни суд у Мионици је на предлог надлежног тужилаштва одредио притвор до 30 дана С. П. (50), осумњиченом да је у недељу трактором улетео на место где се снимала емисија "Жикина шареница" и физички насрнуо на водитеља Живорада Николића. Притвор му је одређен због опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело, а на терет му се ставља изазивање опште опасности. Како нам је речено, С. П. из мионичког села Санковић, саслушан је у Тужилаштву у присуству браниоца по службеној дужности, који има право да на решење о одређивању притвора уложи жалбу.

У наставку поступка, предузеће се све неопходне радње како би се расветлио читав догађај, након чега ће бити донета одлука о евентуалном подизању оптужнице.

Медији су пренели да је осумњичени наводно ударио неколико шамара Николићу, вређајући га, након чега је улетело обезбеђење. Убрзо су стигли и полицајци који су га привели. Водитељ Жика Николић, међутим, негира да је био физички нападнут.

- Новине пишу свашта, човек је мало лудовао, али није ме ошамарио, нисам имао никакву повреду. Пола сата после тог инцидента, кренули смо са програмом уживо, а њему нису дозволили други круг "перформанса". Мислите ли да бих ја могао да радим емисију уживо, после пола сата, да ми је стварно опалио шамар? Покушао је да ме удари, али ја сам побегао, а остали су наставили да се рву са њим. Тај човек вероватно има психичке проблеме, цео свет му је крив, наишла му је можда "жута минута", ето десило му се - објашњава водитељ додајући да је срећа што су деца која су гостовала у емисији била у парку. - Тако су били безбедни, па је све прошло безазлено, иначе могло је да буде проблема, јер човек није знао шта ради.

Николић тврди да га инцидент није уплашио. Следеће суботе, "Жикина шареница" ће се емитовати уживо из Сопота, а у недељу из Атомске бање код Чачка.

Угрозио безбедност?

Удружење новинара Србије је саопштило да је С. П., пред почетак емисије "Жикина шареница", трактором оборио постављену жардињеру и великом брзином ушао у пешачку зону, и на тај начин угрозио безбедност око 30 људи који су дошли на снимање емисије. Мионичка полиција је брзо ухапсила С. П., који према незваничним сазнањима УНС, има психичких проблема и 2017. године му је изречена мера психијатријског лечења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси