Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић о оптужбама представнице УНС-а: Да ли је по среди лажна и злонамерна обрада истине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2019.

Извор: Бета

Гајовић о оптужбама представнице УНС-а: Да ли је по среди лажна и злонамерна обрада истине

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић одбацио је данас наводе Драгане Пејовић из Удружења новинара Србије (УНС) да је покушао да је застраши уочи седнице комисије за оцену медијских пројеката намењених особама са инвалидитетом.

Он је том приликом упитао „да ли су по среди неке ванредне способности које она поседује или само неадекватна, лажна и злонамерна обрада истине“.

Гајовић је у писаној изјави навео да је представница УНС-а била позвана у његов кабинет како би „у присуству сведока, у доброј атмосфери, помирљивом и другарском тону разговарали о одговорном послу који нас чека заједно, и о евентуалним примедбама и могућим предлозима који би побољшали нашу сарадњу, а у циљу постизања најбољег могућег резултата“.

„Изненађен сам што је моја саговорница пронашла код мене ‘намеру да је уплашим/застрашим’ и питам се да ли су по среди неке ванредне способности које она поседује или само неадекватна, а рекао бих лажна и злонамерна, обрада истине“, навео је Гајовић а пренело Министарство културе и информисања.

Он је упитао „како је дошло до тога да у тренутку кад се део јавности подигао против ријалити програма и неадекватних садржаја у медијима на сајту угледног удружења (УНС) осване текст изразито таблоидног наслова и садржаја“.

„Истичем да у раду комисија, свако од чланова има могућност да каже свој суд и замерку која улази у записник. Уместо коришћења те могућности, њен је избор таблоидизација рада Министарства културе и информисања против чега одлучно негодујем. Не дозвољавам да се институција од највећег значаја за културу на овако низак начин увлачи у дневнополитички рат“, навео је државни секретар.

Гајовић је оценио да је добро за „медије и целокупну јавност“ што комисија остаје на окупу и што неће бити промена у њеном саставу.

УНС је раније данас позвао премијерку Ану Брнабић да смени Гајовића јер је, како се наводи, уочи почетка заседања комисије за оцену медијских пројеката намењених особама са инвалидитетом, покушао да застраши представницу УНС-а у тој комисији Драгану Пејовић.

Удружење је пренело изјаву Пејовић која је рекла да ју је Гајовић позвао у свој кабинет, где је „изузетно непријатним тоном“ и „са намером да је уплаши“ критиковао њену прошлонедељну изјаву за Радио Слободна Европа у којој је навела да је министарство тек након реаговања УНС-а објавило предлагаче чланова комисија за оцењивање медијских пројеката, да је питање зашто то није учинило пре, као и да то доводи у сумњу кредибилност комисија.

„Гајовић јој је рекао да га је ‘баш брига шта мисли УНС’, да није објавио предлагаче чланова комисија зато што је то од њега тражило Удружење, већ зато што је он човек ‘широких схватања’, а да УНС све то ради да би на његово место дошао генерални секретар УНС-а Нино Брајовић“, наведено је у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси