Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шешељ извређао новинарку Данаса Снежану Чонградин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2019.

Аутор: М.Р.М. Извор: Данас

Лидер Српске радикалне странке затражио кажњавање свих који тврде да се у Сребреници десио геноцид

Шешељ извређао новинарку Данаса Снежану Чонградин

Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке на почетку заседања Скупштине Србије затражио је од Владе Србије да у Кривични законик уведе одредбу по којој би свака јавно изречена тврдња да је у Сребреници био геноцид, кривично била кажњавана.

Он је навео да је то потребно јер се у јавности дешавају ствари које су горе, како је рекао, од свих могућих најцрњих очекивања, а као пример тог „најцрњег“ апострофирао је новинарку Данаса Снежану Чонградин, описујући је најпогрднијим именима и поручујући да би такве, попут ње послао на двадесет година робије.

„Данас у пола шест ујутру, кад читам дневну штампу, у руку ми дође данашњи број Данаса и тамо чланак Снежане Чонградин. Знате, чули сте за Снежану Чонградин, врло је ружна, ружнија чак и од Сташе Зајовић. Сташа Зајовић је старлета према њој. Ова личи на мунгоса. Прави мунгос, очију ми. Та Снежана Чонградин, која личи на мунгоса, замислите пише – новинарка сам у држави која је пре 24 године починила геноцид и који ни дан данас, не да се није суочила са тим, већ је целокупно друштво у начелу све даље од тог процеса. И, како време одмиче, државни апарат који назива разнозлочиначким итд, то вас назива ратнозлочиначким. Хајде за мене се зна, мени је злочин у крви, али што вас кад сте ви тако мирни и питоми. Сад сте зато ратнозлочиначки режим“, рекао је Шешељ, обраћајући се посланицима владајуће већине.

Лидер радикала навео је даље „да та новинарка каже да је Србија извршила геноцид“.

„Каже држава у којој је новинарка, то је Србија и то ће проћи некажњено и незапажено, а нама стижу примедбе од ЕУ да у Србији нема слободе штампе, а ја бих сваког оваквог новинара , који ово напише послао на 20 година робије, па нек од њега граде опозиционог лидера, нека граде мученика. Пазите, она би била одличан опозициони лидер, ружнија је од Ђиласа, и од Бошка Обрадовића и Сергеја Трифуновића, од Вука Јеремића, ружнија је од све четворице“, рекао је Шешељ, додајући да Чонградин каже да су Жене у црном и Иницијатива младих за људска права једина права вредност и елита данашњег друштва, да их и запад сматра елитом, а да су они и остали „кретени који се појављују често у антисрпским медијима заправо следбебници Биљане Ковачевић Вучо што су јој продали бубрег па ни бубрег није у њој туђи издржао“, навео је он.

Шешељ је рекао да се он можда грубље изражава, али да нема тако лоше речи којима би оквалификовао овакве људе.

„Грозим се, не дај Боже, да сам већ на власти знао бих да се обрачунам са њима. Овако, ја не волим да кршим законе, ….ако кога прегазим џипом на џип сам набацио гусенице, на отпаду сам нашао са неког борбеног возила, па следећи пут кад будем газио ове што ми забрањују улазак у Скупштину , то ће ићи по лоју“ , навео је Шешељ затраживши још једном измену Кривичног законика.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси