Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Коперникус" купио земљиште на којем је "Бувљак", за 2,36 милијарди динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2019.

Аутор: Блиц Извор: Н1

"Коперникус" купио земљиште на којем је "Бувљак", за 2,36 милијарди динара

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је земљиште у Блоку 43, које се налази преко пута будуће аутобуске станице на Новом Београду, продато за 2,36 милијарди динара на јавном надметању у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Према незваничним сатнањима листа "Блиц", земљиште је купила компанија Коперникус.

Како је рекао Весић, а саопштио Беоинфо, поред прихода од продатог земљишта, у буџет града биће уплаћен и допринос за уређивање грађевинског земљишта који ће инвеститору бити обрачунат у поступку прибављања грађевинске дозволе.

"За учешће на лицитацији пријавила су се три заинтересована инвеститора, а највећу понуду за локацију од два хектара дало је предузеће чија је претежна делатност изградња стамбених и нестамбених зграда", рекао је Весић.

Међутим, како "Блиц" незванично сазнаје, локација је продата фирми "Коперникус" која је власник ТВ Прва и О2 ТВ.

Према његовим речима, продато земљиште налази се на позицији садашњег Отвореног тржног центра, који ће са ове локације бити измештен у наредне две године, што је обавеза Града Београда.

"Локација је обухваћена урбанистичким планом за комплекс аутобуске и железничке станице на Новом Београду и налази се на површинама намењеним за комерцијалне зоне и градске центре где је могуће градити пословне садржаје, али и стамбене зграде, с тим да стамбена намена може бити заступљена највише 80 одсто", рекао је Весић и додао да ће за све што се буде градило на тој локацији сагласност давати Комисија за планове Скупштине Града Београда.

Заменик градоначелника прецизирао је и да је обавеза инвеститора да изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта ради повезивања објеката са градском инфраструктуром.

"Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда уредиће јавно грађевинско земљиште у складу са планом детаљне регулације и програмом уређивања и доделе грађевинског земљишта", рекао је Весић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси