Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић и даље игнорише штрајк глађу Маје Павловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 08. 2019.

Аутор: Ј. Д. Извор: Данас

Власница Канала 9 и даље протестује испред Председништва Србије због проблема с којима се суочава њена телевизија

Вучић и даље игнорише штрајк глађу Маје Павловић

Маја Павловић, власница и директорка новосадског Канала 9, која је вишедневни штрајк глађу прекјуче наставила испред Председништва Србије у нади да ће је примити Александар Вучић, потврдила је за Данас да је нико из председниковог кабинета још увек није нити контактирао нити посетио.

– Чекали смо да нас председник Вучић прими од 5.00 до 8.00 часова, за када је најавио да ће примати грађане, али изгледа да није био дан за нас – каже за наш лист Маја Павловић. Претходно је више од десет дана штрајковала глађу испред Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на Тргу Николе Пашића.

Међутим, ни из РЕМ-а је овог пута нико није посетио. Чланица РЕМ-а Оливера Зекић је пре неколико дана само кратко изјавила да је РЕМ покушао да помогне Маји Павловић претходни пута када је штрајковала, али да нису успели.

Власница Канала 9 наставља да добија подршку од свих сем државних органа. Она већ трећи пут штрајкује глађу због нерешених судских спорова око накнада које телевизије морају да плаћају. Иначе, већина захтева Маје Павловић државним институцијама није испуњена.

Како између осталог указује, Каналу 9 незаконито је укинута локална фреквенција и преименована у регионалну у процесу дигитализације – која је десетоструко већа и износи 600.000 динара месечно.

– Малаксала сам, али се држим. Истрајна сам да издржим у овоме до испуњења захтева – нагласила је Павловић за Данас.

Иначе, из Уније дискографа Србије (УДС) саопштено је да Павловић годинама избегава да плаћа накнаду, што је она демантовала тврдећи да редовно измирује своје обавезе по претходној тарифи, у складу са Законом о ауторским и сродним правима.

УДС је саопштењем позвала председника АНЕМ Верана Матића да апелује на Мају Павловић да прекине штрајк глађу и да се организује заједнички састанак са представницима организација Сокој, ОФПС и ПИ, као и представницима удружења новинара УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси