Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Екипа Радио Београда задржана шест сати у КПС Јужна Митровица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2019.

Аутор: Радио Београд Извор: РТС

Екипа Радио Београда задржана шест сати у КПС Јужна Митровица

Екипа Првог програма Радио Београда приведена је у КПС Јужна Митровица и задржана шест сати у притвору. Разлог привођења није познат. Полиција је зауставила и детаљно претресла службено возило РТС-а. Мушки део екипе су претресли као криминалце са рукама на аутомобилу и раширеним ногама.

После тога цела екипа је одведена у станицу у Јужној Митровици на саслушање где су им одузети мобилни телефони.

"У станици су нас држали пет-шест сати, без објашњења. Онда сам ја питала да ли сте нас зауставили зато што имамо београдске таблице, а они су ми рекли немојте то више никада да говорите јер радимо свој посао. Ми не знамо зашто. Није нам пријатно, иако морам да истакнем да су људи у самој станици били веома коректни према нама. Јесте то било малтретирање од шест сати. Узели су нам мобилне телефоне, нисмо могли никоме да се јавимо, али су били фер и коректни", испричала је новинарка Радио Београда Наташа Аћимовић.

Тонац Радио Београда Александар Бојовић рекао је да су били везани у колима, а да је полицајац отворио врата и извукао га напоље.

"Тада је кренуо агресивнији део приче. Не знам како да опишем, није стрес, него једноставно неки бес. Зашто, због чега? Ми смо новинари, ми смо ту да извештавамо", казао је Бојовић.

После шест сати пуштена је на слободу уз напомену да треба да се врати у Северну Косовску Митровицу јер није безбедно да иде даље ка Грачаници где су првобитно наумили да крену.

У станици полиције однос према екипи Радио Београда је био коректан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси