Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарки Слађани Тасић награда за медијски допринос у борби против депопулације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2019.

Аутор: Гордана Настић Извор: jugmedia.rs

Новинарки Слађани Тасић награда за медијски допринос у борби против депопулације

Новинарка ОК радија из Врања Слађана Тасић , која је уједно и дописник Информера, Блица и портала Телеграф.рс, добитница је једне од четири равноправне награде „Др Марко Младеновић“ за медијски допринос у борби против депопулације у Србији, које се састоје од плакете и 15.000 динара.

Жири у саставу др Зоран Јевтовић, др Мирко Милетић и Александар Аврамовић је одлучио да Слађани Тасић, додели награду за новински прилог:“ „Нешићи, најбројнија породица на југу Србије“, која је објављена у листу Информер 3.5.2019. године.

„Професионално обрађена тема о великој породици из Врања, која је за васкршње празнике добила малог Вукана, као једанаесто дете. Иако се у њиховом дому сваког јутра меси девет векни хлеба, а ручак „прави у великом војничком лонцу“ отац породице и даље нема стални посао, без обзира што је квалификован за машинска занимања. Оно што издваја укупан квалитет текста је његова опремљеност где уз прелепу фотографију иде и врло информативан антрфиле у којем се саопштавају подаци о пет најбројнијих породица у Србији“, наводи се у образложењу жирија.

Поред ње према одлуци жирија награђени су и Ратко Бечки из Краљева, за ТВ репортажу „Дечји сокак“, затим Владимир Лојаница, за новински прилог: “Прогноза ништа не значи ако желимо дете“, објављен у Блицу и Душица Спасић из Београда, за ТВ Репортажу: „Павличине – село без људи“, емитовано на РТС-у.

Посебну награду – за изузетан медијски допринос у борби против депопулације у Србији добио је Бранко Станковић из Београда за ТВ серију: „Квадратура круга“ која се емитује на РТС-у.

Награде ће новинарима бити уручене на Медијском форуму који ће бити одржан у петак, 8. новембра у Хотелу „Опленац“, а овом догађају ће присуствовати и Александар Гајовић, државни секретар Министарства културе и информисања.

Организатор овог скупа је Радио ИФМ Топлоа – Опленац. Други медијски форум : „Др Марко Младеновић“ Топола, део је пројекта у оквиру суфинансирања пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања у овој години који је подржало Министарство културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси