Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелник: Док нема новца, нема ни конкурса за медије у Крагујевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2020.

Извор: Бета

Градоначелник: Док нема новца, нема ни конкурса за медије у Крагујевцу

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је рекао да ће конкурса за суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја бити "када буде било новца" и да је ствар врло једноставна док нема новца, нема конкурса.

У Крагујевцу већ пет година није спроведен конкурс за суфинансирање медија, а град из буџета финансира само Радио-телевизију Крагујевац која је после раскида лоше приватизације 2017. године враћена граду до нове продаје.

"Ми сматрамо да смо кроз Радио-телевизију Крагујевац задовољили основне потребе грађана за објективним информацијама, за сервисним информацијама, покривамо и радио и телевизију и не видим никакав проблем, као што га, верујем, не виде ни грађани Крагујевца", рекао је Николић.

Казао је и да град Крагујевац финансира Радио-телевизију Крагујевац која је у јавном власништву "у максимуму".

Оценио је да РТВ Крагујевац ради у складу са законом и да је у процесу приватизације, при чему нема кршења закона јер је то све у складу са Законом о јавном информисању.

Николић није одговорио на новинарско питање да ли је добио препоруку коју је раније најавио да ће му послати државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовића, о томе да поштује закон и распише конкурс за медије у Крагујевцу.

Николић је рекао да ситуацију у крагујевачким медијима не види као драматичну и упитао: "Реците ми који је то медиј у Крагујевцу угрожен"?

На оцену новинара да на пример "Крагујевачке новине" нису изашле због тешке финансијске ситуације, Николић је одговорио да су те новине у приватном власништву.

"Не можемо да утичемо ми на њихово пословање. Па шта очекујете, да град финансира све медије који се појаве или који могу да се појаве на сцени у Крагујевцу", рекао је Николић.

Оценио је да то што се "прави драма" о стању у медијима у Крагујевцу има везе пре свега са политиком.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси