Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко Митровић: „Задруга“ једини озбиљан карантин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2020.

Аутор: К. Живановић - И. Николетић Извор: Данас

Да ли је организовање и емитовање ријалити програма кршење мера Владе о забрани окупљања

Жељко Митровић: „Задруга“ једини озбиљан карантин

Београдски адвокат Милош Капор најавио је за Данас да ће Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) поднети кривичне пријаве против одговорних у тој институцији, због тога што не реагује на емитовање ријалити програма Парова и Задруге на телевизијама Хепи и Пинк.

Капор сматра да се тиме крши одлука Владе Србије којом су у време ванредног стања забрањена јавна окупљања, а број људи на једном месту ограничен на пет.

„У време пандемије Kовид 19, ви дозвољавате 'парове и задруге', где је број људи на једном месту и 50″, наводи Капор у имејлу који је послао РЕМ-у, „па ћу колико сутра поднети кривичне пријаве против одговорних и из РЕМ-а, због непоштовања мера које је донела Влада Републике Србије“.

Жељко Митровић, власник телевизије Пинк на којој се емитује емисија Задруга, међутим, сматра да се њени учесници налазе „на најизолованијем острву у Србији“, те да је то „једини озбиљан карантин“.

– Ја могу радо да их изведем напоље, али би то било на вашу одговорност. Кад будете чули податке у наредна четири дана, када крене масовно тестирање па будемо видели стварне бројеве, сами направите процену да ли су безбеднији на изолованом острву или кући. Да не морам да будем у редакцији и ја бих отишао у Задругу, у једини озбиљан карантин, рекао је Митровић за Данас.

Он је додао да се у том ријалити програму, „за разлику од сваке куће“, налазе људи који „већ седам месеци немају додир са спољним светом“, не улазећи у детаље о томе на који начин и да ли се безбедно учесницима допремају потрепштине за живот.

Из РЕМ-а нисмо добили одговор на питање да ли је организовање и емитовање оваквих програма у супротности са одлукама Владе о забрани окупљања. Одговор смо покушали да добијемо и од Миломира Марића, главног и одговорног уредника телевизије Хепи, на којој се емитује ријалити Парови, али Марић није хтео ни да саслуша питање, а на помен ријалити програма одговорио је да „не зна ништа о томе“ и спустио слушалицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси