Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јована Јоксимовић: Прва новинарка Прве
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2020.

Аутор: Марија Стојановић Извор: Данас

Личност Данас

Јована Јоксимовић: Прва новинарка Прве

Новинарка ТВ Прве Јована Јоксимовић усталасала је јавност у Србији начином на који је прексиноћ водила интервју уживо са председником државе Александром Вучићем.

Док поједини корисници друштвених мрежа сматрају да је Вучићу постављала „права питања, пуцајући директно у мету“, има и оних који тврде да је показала да је „неваспитана“, „некултурна“, „напорна“ и да „треба да научи да не упада у реч саговорнику“.

Реченица која се, чини се, најчешће цитира из поменутог интервјуа јесте: „Ја Вас, председниче, ништа не разумем“, а водитељка ју је изрекла док је Вучић објашњавао шта подразумева пакет мера помоћи привреди и грађанима.

Такође, остаће упамћено да је она покушала да сазна како би изгледао двадесетчетворочасовни карантин, који је председник најавио као могућност, те га упитала о конференцији за новинаре на којој је грађанима поручивано да се не боје „најсмешнијег вируса“.

Јоксимовић је у протеклих неколико година често интервјуисала Александра Вучића, углавном у јутарњим програмима које води заједно са колегом и кумом Срђаном Предојевићем, али и у специјалним емисијама.

Између осталог, у јануару 2015. поручила је тадашњем премијеру, а садашњем председнику који је повисио тон незадовољан питањем: „Немојте да вичете на мене.“

Јована Јоксимовић, некада Јанковић, рођена је 25. априла 1981. у Београду. Као тинејџерка је тренирала рукомет и неколико пута проглашавана за најбољу играчицу Србије.

Дипломирала је на Академији БК универзитета, смер менаџмент у уметности.  Каријеру је започела на БК телевизији 2001, где је водила ауторске емисије о филму „Трејлер“ и „Блокбастер“. Од 2005. водила је јутарњи програм на РТС-у. У марту 2010. прешла је на ТВ Пинк, где је водила емисију: „Добро јутро: Јована и Срђан“.

У протекле две године ради на ТВ Првој. Удата је за кантаутора Жељка Јоксимовића, са којим је водила Евросонг, одржан у Београду 2008. Има сина Косту и близнакиње Ану и Срну. У недавном разговору за Блиц изјавила је: „Гост ме нервира само кад се буни, а данас се свако буни. Свако има своје мишљење о свему, да каже шта му се не свиђа, да ли хоће да сарађује са вама или не. Данас тешко да можете да поставите питање а да немате последице за то питање, то је та нека атмосфера која није добра.“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси