Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДЗ Нови Београд: Нема гужви у чекаоницама, узимамо брисеве пацијената
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2020.

Аутор: Танјуг Извор: Блиц

ДЗ Нови Београд: Нема гужви у чекаоницама, узимамо брисеве пацијената

Дом здравља Нови Београд демантовао је данас тврдње пацијенткиње И.В, коју су пренели поједини медији, да у чекаоници ковид амбуланте те установе чека по 30 пацијената.

Они још наводе да домови здравља не раде тестирање на вирус корона, већ да само узимају брисеве, тако да не стоји тврдња да немају тестове.

"Немогуће је да у чекаоници истовремено буде 30 пацијената, јер смо за цео дан од 7 до 22 сата, имали укупно 50 пацијената. Посао смо беспрекорно организовали и излагање ризику свели на минимум", наводи се у саопштењу те здравствене установе.

Напомињу да већина пацијената чека самоиницијативно у пространом дворишту испред зграде, тако да је физички немогућа гужва.

И. В. је , како кажу, примљена у ковид амбуланту, урађен је преглед, лабораторијска дијагностика, прописана терапија и заказана контрола.

"Пацијенти са клиничком сликом коју је имала ова пацијенткиња нису предвиђени за тестирање у складу са протоколима, те из тог разлога није узет брис", наводе у дому здравља.

Подсећају да домови здравља не обављају тестирање, већ да само узимају брис те да "не стоји изјава пацијенткиње да јој је речено да нема тестова".

" У прилог наведеном говори чињеница да смо тог дана узели узорке од 29 пацијената који су били на прегледу пре и после ове пацијенткиње", наводи се у саопштењу, уз констатацију да нико од медија ко је пренео неистините наводе поцијенткиње није позвао ту установу да чује и тзв. другу страну.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235.

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут": 011 2684 566

Будимо одговорни према себи и према другима

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатних 20 бројева телефона за све информације о корона вирусу.

Министарство здравља отворило је још 10 додатних додатних бројева, а преко истог линка можете да дође и до бројева телефона свих домова здравља широм Србије.

Отворен је и јединствени контакт центар за Ковид 19 - 19819

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси