Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савез јеврејских општина Србије: Неумесно поређење тренутне ситуације са Аушвицем у „Данасу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2020.

Извор: Савез јеврејских општина Србије

Савез јеврејских општина Србије: Неумесно поређење тренутне ситуације са Аушвицем у „Данасу“

Јеврејска заједница у Србији је дубоко разочарана што се на насловној страни дневног листа Данас појавио текст под насловом „Србија је ових дана комфоран Аушвиц“, наводи се у саопштењу Савеза јеврејских општина Србије које је потписао председник тог савеза Роберт Сабадош.

"Разумемо да у жару политичке борбе људи понекад користе непримерене речи и повишен тон, али никако не можемо да схватимо да лист, који себе описује као глас либералне Србије, на насловној страни мере које Србија спроводи против корона вируса пореди са Аушвицом, симболом безумног страдања и истребљења јеврејског,  али и српског, ромског и других народа", наводи се у саопштењу достављеном Удружењу новинара Србије. 

У изјави за лист Данас познати фубалер и тренер Иван Голац рекао је да му „Србија ових дана изгледа као комфоран Аушвиц“.  

Јеврејска заједница апелује да се, у овом времену кризе, јавне личности и медији у Србији уздрже од неумесних поређења тренутне ситуације са Аушвицом – најстрашнијим лицем светске историје. Симбол највећег људског страдања и цивилизацијског посрнућа у најмању руку је неукусно користи у дневним политичким расправама пре свега  због жртава а потом и због њихових потомака којима је Аушвиц још незарасла рана. 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси